Autoritățile au amendat restaurantele din Cluj care au construcții de tip iglu

By | Published | Niciun comentariu

Autoritățile au amendat restaurantele din municipiul Cluj-Napoca care au construcții de tip iglu. Acestea fiind considerate spații închise. “Caro” a primit o amendă de 2000 de lei iar ,,Form” doar un avertisment.

“Cu ocazia verificărilor efectuate în zona centrală a municipiului Cluj-Napoca, s-a constatat faptul că un operator economic își desfășoară activitatea în 4 spații închise, respectiv construcții de tip iglu, în fiecare dintre acestea aflându-se între 4 și 6 persoane. Pentru că încălzirea acestor igluuri necesită o cheltuială în plus, majoritatea restaurantelor din Cluj-Napoca care dețin astfel de corturi, au decis să impună o consumație minimă de aproximativ 250-300 de lei .

Operatorul economic a fost sancționat în conformitate cu Legea 55/2020, totodată, fiind dispusă oprirea servirii clienților și înlăturarea materialului de pe structura de construcție.

Un alt operator economic din zona centrală a municipiului a fost depistat în timp ce își desfășura activitatea în spațiu închis, respectiv construcții de tip iglu, în interiorul acestora aflându-se între 3 și 6 persoane.

Operatorul economic a fost sancționat contravențional în conformitate cu Legea 55/2020.

Totodată, s-a dispus oprirea servirii clienților și înlăturarea materialului de pe structura construcției”, au declarat anchetatorii.

Un al treilea restaurant din zona Parcului Central a fost obligat de către autorități să demoleze Igluurile.

”De asemenea, cu ocazia verificărilor efectuate în zona parcului central din municipiu, s-a constatat faptul că un operator economic nu respectă măsura suspendării activității operatorului economic de comercializare alimente și băuturi în spații închise, desfășurându-și activitatea în 5 spații închise (construcții de tip iglu), în interiorul acestora aflându-se un număr de 2-6 persoane.

Operatorul economic a fost sancționat contravențional în conformitate cu Legea 55/2020, fiind dispusă oprirea servirii și înlăturarea materialelor de pe structura de construcție”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *