Cât costă consumația într-un local din Cluj-Napoca în timp de pandemie?

By | Published | Niciun comentariu

De când a început pandemia, economia a fost foarte afectată, mai ales în sectorul HoReCa, unde sute de angajați au intrat în șomaj tehnic. În Cluj-Napoca, restaurantele sunt închise la interior de aproximativ patru luni, deoarece rata de incidență a fost foarte mare.

Restaurantele se pot deschide la interior cu o capacitate de 30%, în cazul în care rata de infectare este sub 3 la mia de locuitori. În județul Cluj sunt multe localități care au rata de incidență mică, însă municipiul Cluj-Napoca are o incidență de peste 3 la mie.

Prin urmare, proprietarii restaurantelor au fost nevoiți să se reinveteze pentru a-și putea păstra afacerea. Majoritatea au achiziționat igluuri (corturi din folie de plastic, montate pe un schelet metalic). Aceste igluuri sunt încălzite cu lămpi de ulei care consumă destul de mult. Aceste corturi sunt „portița” prin care angajatorii reușesc să își mențină afacerea, în ciuda restricțiilor severe impuse de autorități.

Consumație minimă de 300 de lei la resturantele din Cluj-Napoca

Pentru că încălzirea acestor igluuri necesită o cheltuială în plus, majoritatea restaurantelor din Cluj-Napoca care dețin astfel de corturi, au decis să impună o consumație minimă de aproximativ 250-300 de lei .

Așadar, dacă vrei să mergi la Chios la un pahar de vin, pregătește-te să scoți din buzunar minim 300 de lei, și bineînțeles că nu te poți lungi la discuții mai mult de două ore.

Un alt restaurant de renume din Cluj-Napoca care are acestă regulă de „consumație minimă” este Colin’s, unde trebuie să ai o comandă între 250-300 de lei dacă vrei să stai în iglu. Acest restaurant are o regulă în plus: toți clienții trebuie să comande de la bucătărie. Într-un iglu pot intra 6 persoane la o masă, dar numărul poate crește până la 8, doar dacă unul dintre clienți își asumă pe propria răspundere printr-o delcarație.

Restaurantul Marty de la Platinia are aproximativ aceleași reguli: consumație minimă de persoană este de 50 de lei, iar numărul minim de persoane la o masă trebuie să fie de 4. Timpul de ședere este de maxim 2 ore.

Unul dintre restaurantele din oraș care are iglu, dar nu impune o consumație minimă este localul Cimbru. Este unul dintre restaurantele din Cluj care nu are această regulă, singura condiție este timpul de ședere, care este tot de două ore.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *