amenajarea raului Somes

Amenajarea rîului Şomeşului va închide linia de apărare contra inundaţiilor

Proiectul “Amenajarea rîului Someşul Mic în municipiul Cluj-Napoca, judeţul Cluj” s-a finalizat, anunţă Administraţia Naţională “Apele Române”, prin Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa. Lucrarea a fost cofinanţată din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operaţional Sectorial “Mediu”.

Investiţia are o valoare de 48.866.128,13 lei, din care 90% reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Sectorial “Mediu” iar 10% din finanţare provine din bugetul de stat. Investiţia a vizat implementarea infrastructurii adecvate pentru reducerea riscului la inundaţii şi diminuarea efectelor negative ale acestora, pe cursul rîului Someşul Mic şi pe afluenţii acestuia-Valea Becaş şi Valea Murători- pe teritoriul administrativ al municipiului Cluj-Napoca şi al comunei Apahida.

În cadrul proiectului au fost realizate lucrări de regularizare, amenajare şi consolidare a malurilor Someşului Mic, pe o lungime de 4,10 kilometri, îndiguiri pe o lungime de 4,55 kilometri şi lucrări de amenajare a afluenților pe o lungime de 3,85 kilometri.

Finalizarea acestor lucrărilor hidrotehnice contribuie la închiderea liniei de apărare împotriva inundaţiilor pentru întreg teritoriul municipiului Cluj-Napoca și al comunei Apahida, beneficiari fiind aproximativ 92.740 de locuitori ai judeţului Cluj.

CM

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii