Ca în Vestul Sălbatic, în comuna Săcuieu, din Cluj, familia unui consilier local a intrat, noaptea, pe proprietatea unui localnic și i-a crăpat capul cu parul

Ca în Vestul Sălbatic, în comuna Săcuieu, din Cluj, familia unui consilier local a intrat, noaptea, pe proprietatea unui localnic și i-a crăpat capul cu parul

Pare o scenă ireală, desprinsă dintr-un film de acțiune, în fapt, este crunta realitate. O familie din comuna Săcuieu, județul Cluj, trăiește în teroare, fiind hărțuită, de ani buni, de familia consilierului local ALDE, Mereu Gheorghe. Mai multe detalii aici si aici.

Se pare că acesta nu se poate împăca deloc cu gândul că moștenirea bunicului său s-a împărțit între el și vărul său, Oliviu Demostene Mereu. Așa se face că s-a decis să-l șicaneze continuu pe acesta, în speranța că familia lui Oliviu va ceda.

Totul a culminat vineri noapte, când socrul lui Oliviu a văzut, pe camerele de supraveghere, o lumină de lanternă pe lângă casă. A ieșit la fereastră și a zărit-o pe soția lui Mereu Gheorghe, poștărița din localitate. Când a vrut să iasă din casă, să vadă ce se petrece, nici nu a apucat să deschidă bine ușa, că a și primit un par în cap. Totul petrecându-se pe proprietatea ginerelui său, pe care acesta are acte. Ulterior, socrul lui Oliviu a sunat la 112 și a fost dus la spital, unde i s-au pus copci și a fost bandajat. A doua zi, respectiv sâmbătă, 25 iulie, bărbatul a vrut să meargă la IML Cluj dar…era închis, așa că a reușit doar să depună o plângere la Poliția Huedin.

Cu parii ăia lungi, cu care l-au lovit pe socrul meu, Gheorghe și familia lui încercau să distrugă camerele de supraveghere, ca să nu existe nicio dovadă că mi-au încălcat proprietatea

,ne-a mărturisit Oliviu Demostene Mereu, proprietarul cu acte în regulă și cu intabulare, al pământului și casei care nu-l lasă pe Gheorghe să doarmă liniștit.

Poveste veche, cu iz…penal

Acesta este doar un episod din odiseea pe care o trăiește familia lui Oliviu, de câțiva ani, timp în care Mereu Gheorghe a recurs, permanent la hărțuieli și ilegalități. Gheorghe, profitând de faptul că Oliviu locuiește în Germania și nu stă cineva, permanent, în casa acestuia din Săcuieu, ba a mutat gardul, ba i-a atacat locuința, ba a construit un coteț de porci fix lângă casa omului, ba a băgat oile să pască în curtea acestuia…
Gheorghe pare că nu se lasă. De altfel, are și o condamnare, de un an, cu suspendare, tot datorită acestui conflict cu Oliviu.
Lucrurile au degenerat tragic de mai multe ori. Mereu Iustina, mama lui Gheorghe, i-a aruncat acid pe față mamei vitrege a lui Oliviu Demostene. Iustina a executat o pedeapsă ușoară, de mai puțin de un an, pentru mutilare.

“Trei ani au durat procesele, până am reușit ca Gheorghe să demoleze saivana construită, ilegal, pe terenul meu. Cu executorul judecătoresc am reușit să scap de saivană și de cotețul porcilor, de la mine din curte. Și, surpriză, fix a doua zi după ce le-a demolat, a venit și a băgat animalele înapoi în curtea mea”, ne-a declarat Oliviu Demostene Mereu, cel care acte de proprietate pentru această locuință și terenul aferent. Gesturile lui Gheorghe sunt semn clar că acesta nu dă doi bani pe lege și de hotărârile judecătorești.

Și pentru a fi grobian până la capăt, nu doar infractor, Gheorghe arunca în curțile vecinilor care vorbeau cu Oliviu cu fecale de origine animală și umană. Pe vremea când făcea asta, adică prin 2014, Mereu Gheorghe nu era consilier local ALDE, era doar poștaș. Că și aici e o poveste, cu iz hilar, dacă nu ar fi tristă. Gheorghe are un magazin, în curte, în aceeași curte unde are și…Poșta…Ei bine, “gura satului” spune că Gheorghe, poștașul-consilier, în șantaja pe bătrânii pensionari sau pe amărâții care își așteptau ajutoarele sociale și nu le dădea banii până nu cumpărau câte ceva din magazinul lui.

Consilierul ALDE a lăsat Poșta “moștenire” soției

Ca tronul în familiile regale, postul de poștaș în Săcuieu se pare că se moștenește. Când Gheorghe a ajuns consilier local, din partea ALDE, la Primăria din Săcuieni, poștăriță a devenit…soția lui. Sătenii sunt vârstnici, se tem să vorbească, dar șușotesc pe la colțuri că a făcut asta pentru a continua “tradiția” obligativității cumpărăturilor de la magazinul său, în schimbul obținerii pensiilor, alocațiilor și altor ajutoare bănești. De-a lungul timpului oamenii tot i-au făcut plângeri: ba că lase oile libere pe drumurile comunei, ba că le lasă pe diverse pășuni care nu-i aparțin. Primăria, Poșta, DSP-ul, nu au făcut nimic. Poliția a fost singura care a acționat, l-a mai avertizat, l-a mai amendat, dar totul s-a blocat când speța a ajuns la procurori, majoritatea plângerilor fiind soluționate cu Neînceperea Urmăririi Penale.

Poate ar fi interesant de știut și părerea prefectului de Cluj, cu privire la atitudinea acestui consilier local.
De altfel, sătenii spun că Gheorghe s-ar lauda, oricui vrea să-l asculte, că lui nu îi e frică nimic, cu atât mai mult de procurori, și face ce vrea, atâta vreme cât are oi și poate dărui carne și brânză.
Oliviu Demostene Mereu, cel al cărui socru a fost bătut în propria curte de familia lui Gheorghe, ne a spus că de data aceasta nu se lasă până ce nu i se va face dreptate și abuzurile și agresiunile nu vor înceta.

Citește și: Liviu Alexa și firma ventilatorului de INJURII, în datorii și cu bunurile sub sechestru. Episodul 1

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii