Sunteti aici:AncheteO familie de ciobani și poștași terorizează o comună de lângă Huedin

O familie de ciobani și poștași terorizează o comună de lângă Huedin

Publicat in data

Familia bătrânului Mereu Nicolae Nicușor și a fiului acestuia Mereu Nicolae Gheorghe din comuna Săcuieu, cu dorința de a acumula apă și pâmânt, fac ravagii la gospodăriile oamenilor.

Bătrânul este oier, iar fiul acestuia poștaș și din cauză că nepotul lui Nicușor are o proprietate exact lângă ei și nu-și pot extinde grajdurile pentru porci și țarcurie de oi, după cum ar dori rău-făcătorii, bătrânul și fiul îi suduie pe toți din sat, care sunt împotriva lor, de mama focului.

Pe scurt: Mereu Nicolae Nicușor a avut un frate, Mereu Gheorghe, care a decedat, iar fiul acestuia, Mereu Oliver Demostene a moștenit averea defunctului. Dar foc și pulbere, avarul Nicușor nu a acceptat să aibă doar cota de ½ din averea părinților. Demostene a plecat de ceva vreme în Germania și cât timp nu era în țară, vecinii acestuia, familia lui Nicușor au început atacurile la gospodăria lui Oliver. Ba mai mutau gardurile cu câțiva metri în favoarea lor, ba le rupea ca să le intre oile pe proprietatea lui Oliver, ca să-i pască iarba, ba au mai construit câte un coteț fix lângă casa omului etc.

La ceilalți vecini, care îndrăzneau să vorbească cu Oliver, le aruncau rahat (de toate soiurile, de la animale sau de la ei) în curte sau pe casă sau îi înjurau pe drum, când îi observau. După unii mai dădeau cu scorbaciul etc. Cert este că situația este până astăzi, la fel. Familia Nicușor numai pământ vede în fața ochilor.

Pe lângă faptul că Nicușorii au comis mai multe infracțiuni de tulburare de posesie, violare de domiciliu, loviri sau alte violențe, cei doi, Nicușor și Nicolae Gheorghe fiind condamnați în trecut la pedeapsa de 1 an cu suspendare, fiecare, tot datorită acestui conflict, aceștia refuză să se cumințească.

Acum câțiva ani soția moșului, Mereu Iustina, i-a aruncat acid pe față mamei vitrege a lui Oliver Demostene. Iustina a executat o pedeapsă ușoară de mai puțin de 1 an, pentru sluțire.

Când un cameraman ClujManifest a fost în Săcuieu să facă ceva poze și să filmeze, familia Nicușor a început să-l amenințe și să-l înjure, exact de pe trepții aprozarului pe care îl au deschis de ceva timp într-o clădire din apropiere, ridicată, din ce spun vecinii, fără autorizație de construcție.

Țarcul pe care îl au aceștia construit aproape de drumul principal, degajă o putoare infernală peste săteni, în condițiile în care acel țarc trebuia amplasat la minim 2 km de sat.

Poștașul Mereu Nicolae Gheorghe obligă sătenii care trebuie să-și primească pensiile, să treacă pe la aprozarul lui ca să facă ceva consumație, iar după ce plătesc, la plecare își obțin pensiile. Țiganii din sat au făcut plângere la directorul poștei din Cluj, dar plângerile nu au fost luat în considerare. Mai mult, familia poștașului se ocupă de corespondențele oamenilor și semnează pentru tot ce se primește de la poștă.

Deși Mereu Oliver Demostene a făcut sute de plângeri la: primărie, Direcția de Sănătate Publică Cluj, poliția Huedin și la parchet, nu s-a întâmplat nimic. Familia Nicușor susține prin sat că nimeni nu le poate face nimic, că ei au pile peste tot prin Huedin și oricum proprietatea lui Oliver, este defapt a lor, deși s-a stabilit clar cota de proprietate a fiecăruia printr-un proces de partaj. Cluj Manifest deține toate documentele, care vor fi postate pe rând.

Un lucru de care ne întrebăm este: de ce prim-procurorul Petru Secan din Huedin, la fiecare plângere cu privire la infracțiunile de furt calificat și tulburare de posesie a dispus de fiecare dată neînceperea urmăririi penale față de făptuitori și a respins orice plângere ca neîntemeiată?

O să aflăm și o să contactăm instituțiile abilitate în vederea soluționării acestui caz. Nu este posibil ca în cazuri, aparent banale, să se întâmple așa ceva într-o țară democratică.

INTRA IN DISCUTIE

4 COMENTARII

  1. De ani de zile aceleasi povesti cu oameni scrantiti la minte! Chiar nu exista alte subiecte de publicat? Aruncati cu acuze in stanga si in dreapta!!!!! Sa mearga in instanta, ce vreti, sa va salubrizeze justitia ograda ?

  2. acest Mereu Nicusor poreclit „Ghile”este unul dintre cei mari mari excroci din Sacuieu,nevastasa puscariasa,el puscarias,copilul sau Gheorghe postasu trebuia sa faca puscarie de mult dar a fost protejatul sefilor de post din sacuie Mercar si Stoica,si a hapsanului de marchis carora ani de zile le dadea cas de la oile sale si porci de pasti si de craciun,pentru ca postasu aducea si porci din Ungaria fara acte,si era protejatul acestor securisti mai sus amintiti,iar acum ei sau invatat sa tot fie protejati,dar cam greu cu moldoveanul de la politie ca asta e flamand rau si nu stiu daca o sa merite protectia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Puicuțul Ioan Făt de la PUSL BEHĂIE prin Dej că a pierdut alegerile și nu a prins nici măcar o sinecură de consilier local

Mare-i Grădina Domnului și mulți au fost fătați pe acest pământ. Cum este și...

Bombardierul Făt Ioan de la Dej, păcăliciul politic cu mănuși de box din mușama

Toți agățătorii vor să roadă un ciolan, dar povestea noastră începe cu cocalarul suprem,...

Spectacole faraonice la Turda Arena. Cristian Matei plătește milioane de lei pentru ”pâine și circ”

De la un capăt la altul al Turzii, drumurile sunt sparte sau prost făcute....

Nello Construct, sereleul pe interes cu Matei – El Patron de Turda

Fosta firmă de apartament, Nello Construct SRL a cunoscut o ascensiune fulminantă începând cu...

Alte articole

Puicuțul Ioan Făt de la PUSL BEHĂIE prin Dej că a pierdut alegerile și nu a prins nici măcar o sinecură de consilier local

Mare-i Grădina Domnului și mulți au fost fătați pe acest pământ. Cum este și...

Bombardierul Făt Ioan de la Dej, păcăliciul politic cu mănuși de box din mușama

Toți agățătorii vor să roadă un ciolan, dar povestea noastră începe cu cocalarul suprem,...

Spectacole faraonice la Turda Arena. Cristian Matei plătește milioane de lei pentru ”pâine și circ”

De la un capăt la altul al Turzii, drumurile sunt sparte sau prost făcute....