Sunteti aici:AncheteDosarCall Mania firma lui Liviu Alexa e ameninţată cu intrarea în insolvenţă. Cu tot cu câteva zeci de procese de calomnie. Episodul 5

Call Mania firma lui Liviu Alexa e ameninţată cu intrarea în insolvenţă. Cu tot cu câteva zeci de procese de calomnie. Episodul 5

Publicat in data

Deceniul Call oM(a)nia-torului

La mai puţin de un deceniu de când a cerut intrarea în insolvenţă a firmei Imagistica- Plasticons, Liviu Alexa îşi poate duce o nouă societate, Call Mania, pe drumul fără întoarcere. Diferenţa între cele două firme, cu pasiv greu, de milioane, câteva zeci de procese de calomnie.

Lichidatorul Iconica SRL a cerut recent intrarea în insolvenţă a firmei Call Mania SRL. Procesul urmează să se soluţioneze la Tribunalul Comercial. Acţiunea s-a declanşat pentru o datorie de peste 7 milioane de lei. Alexa nu recunoaşte datoria şi se opune insolvenţei. Culmea este că Iconica SRL a aparţinut tot lui Alexa, fiind în faliment de 5 ani.

Miza pe venin

După o primă experienţă cu presa, în calitate de patron, valorizată într-un grup politic de interes local, Alexa a schimbat foaia şi a lansat o nouă publicaţie, în care cuvântul de ordine a fost calomnia, ca strategie de promovare. O agresivitate excesivă este stilul cu care îşi concepe materialele. În condeiul său veninos au intrat de-a valma universitari, afacerişti, politicieni, oameni de cultură, de sport, dar şi jurnalişti.

Una dintre primele sale victime a fost secretarul de stat Raed Arafat, acuzat de trucarea unor licitaţii cu aparatură medicală. Raed Arafat tace ca un porc. Şeful Inspectoratului General al Situaţiilor de Urgenţă a pierdut procesul. Judecătorul a motivat decizia, susţinând că autorul articolelor a reluat afirmaţii din alte publicaţii, faţă care reclamantul nu ar fi luat atitudine.

Ură pe universitari

Primul proces de răsunet pierdut de Alexa a fost cu prorectorul UBB, istoricul Ioan Bolovan. L-a atacat la scurtă vreme după ce a fost exmatriculat din Universitate. Bolovan, securistofilul de la UBB e un ipocrit. Nu şi-a putut proba afirmaţia, iar ca metaforă sau libertate a cuvântului nu a ţinut, aşa că a fost obligat să şteargă articolul. Nu l-a şters nici până astăzi. Dar a fost şi momentul în care numeroase personalităţi au început să prindă curaj şi să-l acţioneze în judecată. Iar judecătorii au căpătat inspiraţie şi l-au pus să plătească preţ pe calomnie. Timid la început.

Bolovan, securistofilul de la UBB, e un ipocrit

Dintre universitari atacat-o şi pe decanul Facultăţii de Medicină, Anca Buzoianu, în prezent rectorul UMF. Anca Buzoianu a orchestrat de după perdelele laşităţii campania împotriva UMF. A inventat o poveste cu un student francez cu rude la televiziunea France 2, prin care Buzoianu ar fi comandat un reportaj critic la adresa Universităţii. Nu a putut prezenta nicio probă. A fost obligat să şteargă articolul, să-i achite decanului suma de 10.000 de lei şi să publice sentinţa într-o publicaţie naţională. A crezut că scapă cu un site obscur. Nu a reuşit să păcălească judecătorii.

Prietenul afaceriştilor cotizanţi

Oamenii de afaceri îi sunt amici doar cât îl sponsorizează. După ce opresc finanţările, devin ţintele sale. Cazul cel mai relevant, Daniel Metz, care conduce filiala unui colos japonez cu câteva mii de informaticieni. I-a oprit finanţarea, când a încercat să-l şantajeze, pentru că a dorit să deschidă un post de radio. Acum încearcă să-i smulgă bani prin instanţă. Nu reuşeşte decât să se facă de râs. Scorul general este de 10-3 pentru Metz, dar magnatul nu a pierdut niciun litigiu important. L-a obligat pe Alexa să şteargă câteva articole calomnioase.

Tot nişte afacerişti au fost la un pas să-i blocheze publicaţiile. Alexa le-a plătit în ultimul moment datoriile importante la care l-au obligat justiţia, după ce patronul firmei Mind Magnet, Vlad Sergiu Stănescu a demarat procedura de executare silită a părţilor sale sociale din firmă. Era singura posibilitate să-i ia banii, deoarece mogulul se ascunde după fusta unei femei, concubina Mihaela Tămaş, neavând nicio proprietate pe numele său. Sătmărenii Răzvan Micul şi fraţii Băbăşan aduc a GIO.

Are şi afacerişti preferaţi, cei care se ocupă cu imobiliarele. Pentru ei l-a atacat pe activistul civic Elek Levente, care vânează proiecte imobiliare ce aglomerează zonele urbane. Cum cerşeşte şeful APUC bani pentru procesele pierdute în instanţă. A mai pierdut nişte bani şi în lobby-ul imobiliarilor.

Cum CERSESTE Elek Levente, seful USR Cluj si presedintele Asociației pentru Protecția Urbanistică a Clujului (APUC), bani pentru procesele pierdute in instanta, desi APUC a avut VENITURI consistente in 2017

Nu s-a lăsat intimidat de analizele sale ştiinţifice de marketing nici Pera Tony Calogero, managerul general Isopan Est, care l-a sancţionat cu ceva mărunţiş, 10.000 de lei şi înlăturarea articolului de pe site. Firmă de 50 milioane de euro pe an îşi pune slugile de la firma de piar să cerşească reclamă mascată gratuită.

Corigent şi la sport

Sportul nu putea să-i lipsească din palmares. A poftit la postul şefului CS Universitatea, Ovidiu Vasu. Şi-a pus reporterii să-l hărţuiască. Au produs împreună peste 20 de articole defăimătoare, în frunte cu redactorul şef Victor Lungu, în doar 2 săptămâni. Ovidiu Vasu trebuie să demisioneze! Vasu nu a cedat şi le-a administrat cea mai dură lecţie. A demonstrat cu martori că Alexa a intenţionat să-i ia locul şi l-a pus să plătească 75.000 de lei daune morale, lui şi clubului.

Liviu Alexa: “Ovidiu Vasu trebuie sa demisioneze. Chem fanii U-isti in ajutor ca sa il dam jos pentru ca a falimentat moral si sportiv Universitatea Cluj.” DETALII INCREDIBILE

Cu call center-ul în campanie

Politicienii nu-i puteau scăpa, mai ales cei care nu gustă stilul său de mahala. Gabriel Zetea, şeful Consiliului Judeţean Maramureş l-a acţionat în instanţă, după ce Alexa şi-a pus angajaţii din call- center, la începutul lunii februarie, chiar înainte de conferinţa judeţeană a PSD, să răspândească în zonă informaţia falsă, ca din partea Primăriei Baia Mare, că ar fi finanţat ilegal un zbor aviatic la nunta sa de la Bucureşti. Prostul de la Cluj izgonit din partid, a titrat presa locală telefoanele preînregistrate, care au transmis băimărenilor inclusiv informaţia că Zetea murise într-un accident. La fel si in cazul directorului Cluj Manifest, Ionuţ Geană: Directorul Cluj Manifest nu a murit! Liviu Alexa a sunat ABUZIV mii de clujeni printr-un call center.

Explicaţia pentru gestul incalificabil ar putea veni din procesul cu partidul care a riscat foarte mult cu el. A pierdut acţiunea în primă instanţă, prin care încerca să suspende destituirea sa, din funcţia de lider judeţean al PSD. (Hot CEX nr 346 din 14 ianuarie 2020). Respinge excepţiile necompetenţei generale a instanţelor de judecată, neparcurgerii procedurii prealabile şi lipsei de interes ca neîntemeiate. Respinge ca neîntemeiată cererea de ordonanţă preşedinţială. Cu drept de apel în 5 zile de la pronunţare. Apelul se va depune la Tribunalul Bucureşti Secţia a IV-a civilă.

Nu au scăpat nici ăştia tineri şi frumoşi. Şefii USR Cluj se ascund pe facebook ca nişte securişti. Vicele organizaţiei judeţene, Radu Iulian Molnar îi cere câte un euro pentru fiecare vizualizare a articolului, câteva mii la data înregistrării acţiunii în instanţă.

Organul ţintă preferată

Poliţiştii nu puteau scăpa de Alexa. Indirect, prin reporterul său Eduard Fărcaş şi firma Ajuxta SRL, Alexa a lovit în Garcea de Sălaj… Ce fumaţi? Nu de alta, da vrem şi noi!

Garcea de Sălaj, incoerenți și sfioși în fața camerei. Cel mai alambicat răspuns primit vreodată la redacție și postarea halucinantă a fostei purtătoare de cuvânt a instituției. Întrebare cât se poate de legitimă: Ce fumați? Nu de alta, da' vrem și noi!

Cum să-i scape breasla avocaţilor. Avocata Dana Bizo l-a obligat pe Alexa să publice într-un cotidian naţional soluţia instanţei, prin care se constata că i-a defăimat în ziarul său memoria tatălui, reputatul şi regretatul medic pediatru Aurel Bizo. Dana Bizo l-a acţionat recent din nou în judecată, pentru că acesta nu a respectat decizia judecătorilor.

Papagalii ciugulesc boschetarul

Ziariştii nu au scăpat de răzbunarea lui Alexa, pentru că nu i-au permis să pună mâna pe Asociaţia Profesioniştilor din Presa Clujeană. Una cu principii teoretice nobile. I-a tocat pe rând. Întâi Remus Florescu, preşedintele APPC l-a dat în judecată pentru calomnie, Simultaneitatea retardului lingvistic şi bovinităţii logicii, apoi Vasile Măgrădean Cabanos mic fără ouă. Judecătorul Nicoleta Bulieris a evaluat demnitatea unui jurnalist la 1000 de lei. Acum membrii asociaţiei l-au chemat cu toţii în instanţă, pe Alexa, să dea socoteală, după mai multe luări de poziţie publice, faţă de comportamentul şi limbajul suburban al acestuia. Marea asociaţie a papagalilor din Cluj.

screen portal cj
Sursa foto: portalcj.ro

 

Inhalat ayahuaskă pe gaura cheii

Nici în pandemie nu i-au dat pace mogulului. Şi Vanessa şi cucerirea lui Marica i-au făcut declaraţii separate de dragoste, dar scumpe. Marica a înscris la Cluj. O altă declaraţie a unei vrăbiuţe, Loredana Irimuş, s-a lăsat cu sechele pentru autor, în valoare de 4500 lei. Viceprimarul face studiu de impact la Băile Felix cu Vrabiuţa.

Gimnastică cu localii fără avize

Pentru că nu a reuşit să anuleze amenda de 400 de lei, primită pentru demararea activităţii la sala de gimnastică, fără a deţine avizele necesare, Alexa a pornit o campanie împotriva poliţiştilor locali, cei care au constatat contravenţia. Marcel Bonţidean, şeful Poliţiei Locale, dat dispărut.

EXCLUSIV! Marcel Bontidean, seful Politiei Locale, dat disparut! Avem dovada cu posibila autoare a sechestrarii!

Final de deceniu (call)maniac

Problemele financiare ale firmelor sale încep să dea în clocot. Are procese pentru restanţe la plata chiriilor, (Telekom, 580.716 lei în luna martie curent) tipar, (CORESI, Compania de Producţie Tipografică)) drepturi de autor (CREDIDAM, UNPF), automate apă, (La Fântâna), salarii (Romitan).

Însă cea mai dură lovitură ar putea să o primească în această săptămână de la instanţa de judecată, chemată să soluţioneze cererea de intrare în insolvenţă pentru firma sa Call Mania SRL. De la 2 milioane de lei, datorie în acte faţă de firma sa falimentară Iconica SRL, s-a ajuns la 7 milioane de lei, cu tot cu penalităţi. Pe care nu le recunoaşte.

A mai scăpat odată de răspunderea falimentului unei firme, Imagistica Plasticons, când vânduse fără drept un teren, chiar înainte de intrarea în insolvenţă. A beneficiat încă odată de îngăduinţa Băncii Transilvania, legat de desfiinţarea unei ipoteci.

107 este numărul de dosare înregistrate pe rolul instanţelor de judecată pe numele Alexa Liviu, Call Mania SRL, Mihaela Tămaş, Pagina Ciudatului SRL sau Ajuxta SRL.

Autor: Mihai Bacalu

Citește și:

INTRA IN DISCUTIE

2 COMENTARII

  1. Și cînd îl vad cum umblă pe stradă de parcă tot se împrăștie că nici cu regimul alimentar nu se înțelege bine, îmi dau seama de ce a fost poreclit ” 1500 euro”.

  2. De ce justitia trebuie sa-si consume timpul cu acest „bolnav”?
    Nu este evident caracterul anti-social al „presei” acestui individ?
    Pana cand mai tolereaza societatea astfel de rateuri?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Puicuțul Ioan Făt de la PUSL BEHĂIE prin Dej că a pierdut alegerile și nu a prins nici măcar o sinecură de consilier local

Mare-i Grădina Domnului și mulți au fost fătați pe acest pământ. Cum este și...

Bombardierul Făt Ioan de la Dej, păcăliciul politic cu mănuși de box din mușama

Toți agățătorii vor să roadă un ciolan, dar povestea noastră începe cu cocalarul suprem,...

Spectacole faraonice la Turda Arena. Cristian Matei plătește milioane de lei pentru ”pâine și circ”

De la un capăt la altul al Turzii, drumurile sunt sparte sau prost făcute....

Nello Construct, sereleul pe interes cu Matei – El Patron de Turda

Fosta firmă de apartament, Nello Construct SRL a cunoscut o ascensiune fulminantă începând cu...

Alte articole

Puicuțul Ioan Făt de la PUSL BEHĂIE prin Dej că a pierdut alegerile și nu a prins nici măcar o sinecură de consilier local

Mare-i Grădina Domnului și mulți au fost fătați pe acest pământ. Cum este și...

Bombardierul Făt Ioan de la Dej, păcăliciul politic cu mănuși de box din mușama

Toți agățătorii vor să roadă un ciolan, dar povestea noastră începe cu cocalarul suprem,...

Spectacole faraonice la Turda Arena. Cristian Matei plătește milioane de lei pentru ”pâine și circ”

De la un capăt la altul al Turzii, drumurile sunt sparte sau prost făcute....