Sunteti aici:AdministrativVIDEO: Proiectele de investiții și stadiul lucrărilor din Comuna Jucu

VIDEO: Proiectele de investiții și stadiul lucrărilor din Comuna Jucu

Publicat in data

Primarul comunei Jucu, Valentin Dorel Pojar prezintă investițiile realizate de către administrăția publică locală:

Dragi cetățeni ai comunei Jucu,

V-am obișnuit să vă prezint periodic proiectele noastre prezente și viitoare, dar și stadiul lucrărilor pe care am decis împreună să le realizăm în comuna noastră. După cum știți, ne-am dorit să avem o comunitate care să respire frumos dar să traiască la nivelul unei comune a secolului XXI din Zona Metropolitană Cluj.

Viziunea mea despre viața și proiecția de viitor a comunei noastre v-am prezentat-o întotdeauna cu totală transparență. Mi-ați dat întotdeauna un feedback bun.

Am dorit împreună o comună cu o viață care să se dezvolte unitar și armonios, care să aibă infrastructura necesară pentru ca satele ei să aparțină firesc unei stări de bine comunitar, cu căi rutiere moderne de legătură între ele și cu exteriorul comunei noastre, cu un nivel de trai ridicat potrivit așezării sale în imediata apropiere a municipiului Cluj-Napoca, cu rețele de canalizare fiabile, cu terenuri și săli de sport aproape de fiecare cartier care se modernizează și se dezvoltă în satele noastre, cu respect pentru dezvoltarea infrastructurii necesare vieții spirituale a fiecăruia de la naștere până la moarte, cu școli și grădinițe curate și moderne, cu cămine culturale adaptate profilului fiecărui sat al comunei, cu parteneriate oneste cu societățile din parcul industrial și din celelalte puncte ale comunei, cu parcuri și amenajări turistice care să ne facă să fim mândri de noi și de bogățiile pământului nostru.
Am reușit împreună să realizăm enorm de multe din cele propuse, cu multă muncă, încredere și voință.

În ultimele luni am reușit să aducem foarte aproape de finalizare proiectele care au debutat la jumătatea anului trecut, cum ar fi construirea blocului de locuințe sociale cu 24 apartamente din localitatea Jucu Herghelie, lucrare al cărei contract de execuție a fost semnat cu Ministerul Dezvoltării. Suntem în etapa ultimelor finisaje ale blocului, astfel că în curând această lucrare va fi finalizată. După cum știți în aceeași perioadă a anului trecut am început din fonduri proprii și execuția ultimei capele mortuare pe care ne-am propus să o mai realizăm, capela din satul Vișea. Lucrarea este spre finalizare, realizându-i-se în aceste zile ultimele finisaje interioare și exterioare.

Am reușit astfel să finalizăm 2 din cele 5 proiecte de canalizare, celelate 3 fiind în derulare în diferite stadii, pentru care încercăm obținerea de fonduri de la CNI
Suntem foarte aproape de finalizarea proiectului ”Asfaltare străzi si drumuri comunale – etapa I – în lungime de cca 8 km – obiectiv finanțat din fonduri proprii” și totodată am semnat în aceste zile contractul de execuție pentru proiectul ”Asfaltare străzi și drumuri comunale – etapa II – in lungime de cca 11,5 km”, lucrările la acesta urmând să înceapă imediat după sărbătorile pascale.

Am reușit să finalizăm proiectul ”Modernizare străzi si drum comunal DC 40 si înființare pod peste râul Somes în comuna Jucu – obiectiv finanțat din fonduri europene”
Își continuă parcursul cererea de finanțare depusă pentru realizarea blocului ANL cu 20 apartamente în localitatea Jucu Herghelie, pentru care s-a predat amplasamentul celor de la ANL, precum și proiectul de modernizare a centrelor civice ale comunei, proiect care include și alei pietonale, piste pentru biciclete, trotuare, spații verzi și locuri de joacă pentru copii și bineînțeles proiectul pentru grădiniță cu program prelungit și creșă, semnat și finanțat prin Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest precum și celelalte 8 proiecte depuse spre finanțare la CNI.

În perioada imediat următoare vom avea și aprobarea Planului Urbanistic General, ceea ce ne va asigura cadrul pentru o dezvoltare extraordinară a comunei în anii ce urmează, având baza necesară pentru toate concursurile de soluții pentru proiecte majore ale dezvoltării explozive a comunei Jucu din perspectivă economică, imobiliară și turistică.
Sunt multe proiecte finalizate și altele aproape de finalizare. A început să se vadă și să se simtă cât de atractivă a devenit comuna noastră atât pentru condițiile de viață create cât și pentru echilibrul pe care am reușit să îl realizăm între mediu, economie, natură și infrastructura modernă.

În fiecare zi a anului, noi, administrația locală, încercăm să aducem un plus în starea de liniște, de bine și de armonie în comunitatea noastră.
În fiecare zi a anului căutăm noi căi de dezvoltare a comunei noastre.
În fiecare zi a anului sperăm împreună, că familiile noastre vor avea cât mai multe temeiuri de fericire și încredere.
În pragul Sărbătorilor Pascale, mai mult decât oricând, cu toții ne purificăm gândurile pentru a le transmite cele mai calde și curate mesaje și urări de bine celor dragi.
Dragi cetățeni ai comunei Jucu, în numele Consiliului Local, al echipei Primăriei Jucu și al meu personal, vă doresc să aveți parte de sărbători fericite, de pace și liniște în suflete, de credință, bucurii și speranțe împlinite!

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Video: Politicienii bogați din Turda și legaturile lor

Turda, municipiul unde politicienii aflați la putere și familiile lor fac afaceri mega profitabile   Astăzi,...

Se vinde restaurantul cu vită/mici de aur, Transylvania Steak House – topul de pe lume

Se vinde restaurantul cu vită/mici de aur, Transylvania Steak House – topul de pe...

Din Mexic, liderul PSD Câmpia Turzii, Avram Gal, își așteaptă sentința într-un dosar de trafic de influență. În pandemie „i-a căzut” în brațe un...

Patronul restaurantului care vinde hamburgeri în foiță de aur și președintele PSD Câmpia Turzii,...

Care sunt bazele bugetării corecte?

Gestionarea finanțelor personale este o competență esențială pentru fiecare individ. În această lume în continuă...

Alte articole

Video: Politicienii bogați din Turda și legaturile lor

Turda, municipiul unde politicienii aflați la putere și familiile lor fac afaceri mega profitabile   Astăzi,...

Se vinde restaurantul cu vită/mici de aur, Transylvania Steak House – topul de pe lume

Se vinde restaurantul cu vită/mici de aur, Transylvania Steak House – topul de pe...

Din Mexic, liderul PSD Câmpia Turzii, Avram Gal, își așteaptă sentința într-un dosar de trafic de influență. În pandemie „i-a căzut” în brațe un...

Patronul restaurantului care vinde hamburgeri în foiță de aur și președintele PSD Câmpia Turzii,...