Titlul mondial la Karate- kata feminin, categoria 9-10 ani, centura violet/albastru a fost cucerit de clujeanca noastră, Cristiana Urian

La cea de-a şasea ediţie a Campionatelor Mondiale de Karate WUKF,  desfăşurate în perioada 16-19 iunie 2016 la Dublin au participat delegaţii din 41 de ţări, însumând 2280 de sportivi din toate categoriile de vârstă, care şi-au disputat în cele trei zile de competiţie 12 suprafeţe de luptă.

La categoria feminină de  9-10 ani, concitadina noastră Cristiana Urian, de la CS Politehnica Cluj a devenit campionă mondială, urmată pe poziţia secundă de Maria Morar, de la C.S. Karate Club Turda.

Cristiana Urianu repetă experienţa plăcută din 2014, când a cucerit o medalie de aur în Polonia, la Campionatul Mondial.

La competița mondială de anul acesta, rezervată tuturor categoriilor, atât seniori, cât și juniori, cadeți și copii, delegația României a obținut  rezultate extraordinare, situându-se pe primul loc în clasamentul general, cu 100 de medalii, 49 de aur, 25 de argint și 26 de bronz.

Federaţia Română de Karate WKC a fost urmată în clasamentul pe medalii de Statele Unite ale Americii (Amateur Athletic Union of the USA), cu 66 de medalii (22 de aur, 20 de argint și 24 de bronz) și Italia (CKI — Confederatione Karate Do Iitalia), cu un total de 62 de medalii (15 de aur, 20 de argint și 27 de bronz).

Poza karate

De această dată, la Dublin  s-a desfăşurat și un concurs dedicat sportivilor cu dizabilități, iar purtătorul de cuvânt al WKC, Andrei Constantin, la Dublin a declarat că a fost semnat un parteneriat între WUKF și Federația Internațională de Karate a persoanelor cu dizabilități (IKKAIDO Federation), respectiv de Liviu Crișan, președintele WUKRF și Raymond Sweeney, președintele IKKAIDO Federation.

Felicităm atât federaţia, cât şi CS Politehnica Cluj şi campioana mondială Cristiana Urianu!

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii