Toţi clujenii (şi nu numai) sunt invitați pe Aleea Stadionului din Cluj-Napoca la primul festival de street-food din România, care se va desfăşura în perioada 7 – 10 iulie. Este vorba despre prima ediţie Street Food Festival, la care cele 50 de spații alocate vendorilor au fost deja ocupate, după cum anunţă organizatorii.

Reţetele a 10 bucătării internaţionale, peste 30 de trupe de jazz, blues şi world music, craft-beer, cocktail-uri şi vinuri alese, cinema outdoor, kids zone şi activităţi conexe, reprezintă tot atâtea tentaţii cărora organizatorii festivalului speră să nu le rezistaţi.

Meniul Street Food Festival va include rețetele ingenioase pregătite de unii dintre cei mai renumiți bucătari de street-food din România și din afară. Veți găsi aşadar, de la rețete din bucătăria mexicană, asiatică, canadiană, nemțească și românească, până la produse bio numai bune de luat acasă, gemuri, uleiuri sau bucătărie mediteraneană. Trebuie ştiut că Chef Andrei Isac va găti specialitatea italiană arrosticini şi că veţi putea servi pizza preparată într-un cuptor special instalat în food truck-ul Camionetta sau meniurile de tradiție americană ale lui Chef William Cunneen.

“Publicul clujean va avea în premieră șansa de a-l cunoaște pe Chef Foa și de a gusta din preparatele sale. Noi abia așteptăm să îl vedem în acțiune, deoarece am pregătit deja o serie de activități interesante pentru toți gurmanzii, așadar sfatul nostru pentru toți pofticioșii este să își antreneze apetitul, urmează să vă dezvăluim din ce în ce mai multe surprize gustoase.” – Nely Borza, Project Manager Street Food Festival.

Alături de cei amintiţi va găti și bucătarul care i-a servit pe Rihanna și Prințul Angliei și care în prezent bucătărește rețete de pizza în Cluj-Napoca.

Organizatorii au pregătit surprize culinare și pentru cei vegetarieni. Toate aceste bunătăţi vor putea fi servite alături de un vin de poveste, o bere artizanală și multe alte tipuri de răcoritoare oferite de partenerii festivalului.

“Vom oferi tuturor celor prezenți o experiență culinară deosebită ce va include rețete alese de street food, 10 tipuri de craft beer diferite, vinuri pe gusturile tuturor. De asemenea, știm sigur că muzica bună stimulează apetitul, tocmai de aceea line-up-ul de la Festival Stage va prezenta proiecte muzicale diverse, renumite la nivel internațional. La Culinary Outdoor Cinema vom proiecta filme precum Chef sau Hundred Foot Journey, iar la Kids Zone cei mici vor participa la workshop-uri de gătit, ateliere de bune maniere și creație”, spune Nely Borza, Project Manager Street Food Festival.

Sursa: streetfoodfestival.ro