Ordonanță de Urgență: Firmele vor putea amâna taxele până pe 25 octombrie

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Ordonanța de Urgență conform căreia Guvernul aprobă amânarea, de către firme, a taxelor până pe 25 ale lunii octombrie 2020 a fost publicată în Monitorul Oficial, anunță HotNews.

Această OUG vine și cu anumite facilități pentru ramura HoReCa, dar și pentru cei care doresc să închirieze plajele, toate cele notate în documentul oficial al Ordonanței fiind hotărâri luate pentru a ajuta firmele în contextul pandemiei de COVID-19.

Cei care închiriază plaje beneficiază, doar pentru sezonul estival 2020, de scutirea de la plata tranșei a doua, pentru contractele de închiriere care prevăd trei tranșe de plată, respectiv diminuarea tranșei a doua de plată, în echivalent reprezentând 30% din valoarea totală a contractului, pentru contractele care prevăd plata în doua tranșe.

Diferența, rămasă de achitat din contravaloarea contractului de închiriere aferent anului 2020 se reține în integralitate de către Administrația Națională Apele Române prin Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral.

Sectorul HoReCa este scutit de impozitul specific pentru 90 de zile. Pentru aplicare, aceștia recalculează impozitul specific stabilit potrivit Legii nr.170/2016, aferent anului 2020, prin împărțirea impozitului specific anual la 365 de zile calendaristice și înmulțirea valorii rezultate cu diferența dintre numărul de 365 zile calendaristice și numărul de 90 zile calendaristice.

Vor trebui să scadă și perioada în care au întrerupt activitatea, total sau parțial, din cauza stării de urgență (asta se aplică celor care intră sub incidența prevederilor art. IX din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.48/2020).

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău