Patinoar din fonduri europene, la Beliș

Stațiunea clujeană Beliș-Fântânele va dispune în viitorul apropiat de un patinoar, al cărui cost se va apropia de 400.000 de euro. Autoritățile locale intenționează, însă, să îl transforme în sursă de venit.

Proiectul este finanțat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR). Din valoarea investiției, 200.000 de euro sunt acoperiți din PNDR, în timp ce 177.823 de euro reprezintă cofinanțarea privată a beneficiarului, Primăria Beliș.

„În cel mai scurt timp vor începe lucrările la proiectul de înființare a unui patinoar autosustenabil în comună. Totodată, acest proiect a fost gândit în scop turistic, pentru a veni în ajutorul comunității”, susțin reprezentanții Primăriei Beliș.

Beliș este printre cele mai importante zone turistice ale județului, având o rețea de 30 de pensiuni, fiind destinația favorită de vară și de iarnă a turiștilor, atât din județul Cluj, cât și din cele învecinate. Printre activitățile practicate aici se numără schi, alpinism, speologie, pescuit, parapantă, plimbări cu barca, înot, echitație.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii