Sondaj IRES: românii preferă să moară de frig, dar să aibă televizor

O treime dintre români se simte manipulată de politicieni, iar televiziunea a rămas principala sursă de informare, în ciuda ascensiunii internetului, arată un sondaj IRES

Un sondaj IRES realizat în perioada 9-11 iunie 2015, arată că 77% dintre români cred că politicienii îi manipulează, la mare distanță situându- se Uniunea Europeană (37%), corporațiile (37%), serviciile secrete (32%) și NATO (32%). În plus, mai bine de 8 din 10 dintre participanții la studiu cred că politicienii îi manipulează pe români (84%), însă numai o treime dintre ei se simt manipulați de politicieni sau de partide (30%).

Studiul a mai arătat și că românii spun că televizorul este sursa dominantă de informare privind viața politică: 70% au afirmat că preferă televiziunea pentru a se informa și doar 16% au răspuns „internetul”. Potrivit sondajului, televiziunea este principala sursă de informare și privind starea economiei, noutățile legislative, evenimentele culturale, fenomenele naturale, competițiile sportive, dar și informațiile despre viața vedetelor.

Televizorul, mai drag decât centrala termică

Potrivit studiului, românii au răspuns că televizorul este obiectul din casă care ar lipsi cel mai mult dacă s-ar defecta, un rezultat surprinzător în contextul în care doar 1% au răspuns că le-ar lipsi cel mai mult centrala termică. Mașină de spălat și frigiderul se situează pe locul doi, fiecare cu 14%, în timp ce 8% au răspuns că cel mai mult le-ar lipsi laptopul și telefonul.

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.