Niciun abandon şcolar în rândul copiilor care frecventează centre de zi

75 de copii clujeni proveniţi din familii cu venituri modeste, înscrişi în centrele de zi EveryChild şi Horea, îşi continuă studiile în anul şcolar 2016-2017 şi beneficiază de activităţi specifice centrelor de zi. Astfel, la nivelul municipiului, nu s-a înregistrat niciun abandon şcolar în rândul beneficiarilor serviciilor de tip after school, oferite de echipa multidisciplinară a FRCCF.

Eu cred că îmi va fi destul de greu în clasa a VIII-a, deoarece vin examene şi îmi trebuie note mari. Deoarece înţeleg mai greu la şcoală, am nevoie să vin la centru pentru a mi se explica până înţeleg, şi pentru a îmi face temele” este motivaţia prezenţei Adinei la centru, în fiecare zi.

Una din cele mai grave probleme cu care se confruntă învăţământul din ţara noastră este abandonul şcolar, fenomen care generează efecte negative la nivel de individ şi asupra întregii comunităţi” este concluzia sub care a publicat Institutul Naţional de Statistică cifrele referitoare la abandonul şcolar în publicaţia „Proiectarea populației şcolare din România, la orizontul anului 2060. Conform publicaţiei citate, în anul 2013/2014, rata de abandon şcolar în învăţământul primar şi gimnazial a fost de 1,5% (1,3% în învăţământul primar şi 1,9% în învăţământul gimnazial).

Articolul continuă mai jos:
farmec.ro - Livrăm frumusețe!

Rezultatele şcolare bune obţinute de elevii noştri, în comparaţie cu aceste cifre, reprezintă răsplata muncii depuse de echipa FRCCF în îndeplinirea obiectivului organizaţiei, cheia succesului regăsindu-se în pasiunea şi constanţa specialiştilor noştri.

Prima întâlnire cu copiii FRCCF, care în scurt timp au devenit ai mei, a fost testul meu de autoritate. La prima vedere, o profă cool, tânără şi uşor de manevrat, deci vulnerabilă, eram uşor de acceptat. Avantajul meu a fost că am profitat de slăbiciunile lor: fiecare confidenţă făcută în faţa mea ne-a apropiat, fiecare moment de sinceritate reciprocă mi-a garantat respectul lor, suficient ca ei să promoveze, să înveţe mai mult, să îşi dorească să cred mai departe în ei” este motivaţia profesoarei de limba română, Ana Maria Mihăilă.

Cauzele unui abandon şcolar sunt reprezentate, cel mai adesea, de situaţia economică precară şi mediul familial dezorganizat, motiv pentru care FRCCF a dezvoltat servicii cu impact asupra acestora, printre altele asigurând şi rechizitele necesare începutului de şcoală. Şi în acest an, partenerii noştri de tradiţie Primăria Cluj-Napoca, Auchan şi Andrei Pătraşcu, prin Campania „Un nou început de şcoală”, ne-au fost alături în acest demers, valoarea totală a rechizitelor oferite copiilor ridicându-se la aproape 12.000 de lei.

Activităţile din centrele de zi sunt susţinute financiar din fonduri private, obţinute în cadrul campaniilor organizate periodic, la care se adaugă finanţarea nerambursabilă obţinută de la bugetul local pentru proiectul Prevenirea abandonului şcolar prin servicii integrate pentru copiii defavorizaţi din Cluj-Napoca, în valoare de 50.000 lei.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii