Inspecţia Muncii a aplicat amenzi de 475.000 de euro în cinci zile

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 14 – 18 martie 2016, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 474.931 euro, adică 2.089.700 de lei. Au fost depistate 159 de persoane care lucrau la negru.

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel naţional s-au aplicat amenzi în valoare de 1.572.700 de lei din care 1.040.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 6 propuneri de cercetare penală. Au fost sancţionaţi 412 de angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 517.000 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 42 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă.

” Atragem atenţia asupra riscurilor la care se expun lucrătorii, în special cei care sapă şanţuri. Neasigurarea malurilor de pământ este cauza principală a accidentărilor, inclusiv mortale. E o tragedie să pleci de acasă, la muncă şi să nu te mai întorci niciodată. Deseori această nenorocire nu vine singură, ea se completează cu lipsa formelor legale de angajare, caz întâlnit şi săptămâna trecută în judeţul Mehedinţi, când trei persoane au fost surprinse de un mal de pământ în timp ce executau lucrări la sistemul de canalizare. Două dintre ele au fost salvate, iar una a decedat. În acest caz, dar şi în oricare de acest fel nu se fac concesii şi vom aplica sancţiunile cele mai aspre ale legii.” – Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.