VIDEO / Incident aviatic pe aeroportul din Cluj Napoca. Un avion a ratat aterizarea și a ieșit de pe pistă

Un avion al companiei Blue Air, cu 110 pasageri la bord și șase membri ai echipajului, care efectua o cursă charter de la Bucureşti, a ieşit, joi, de pe pista Aeroportului Internaţional “Avram Iancu” din Cluj, la aterizare, fără a exista persoane rănite, potrivit Realitatea TV.

O aeronavă Blue Air care a decolat de la București, cu destinația Barcelona, puţin după ora 8.00, a ieşit de pe pista aeroportului din Cluj-Napoca, scrie clujcapitala.ro.

La aterizare, aeronava nu a mai putut fi controlată şi a ieşit de pe pista care are 2.100 de metri. Informaţia incidentului a fost confirmată de directorul aeroportului din Cluj-Napoca, David Ciceo.

Potrivit informațiilor oficiale, aparatul nu a fost avariat și niciun pasager nu a fost rănit. Au intervenit echipajele de pompieri din zona aeroportului, dar nu au fost solicitate alte echipaje.

La Cluj Napoca ninge abundent.

Blue Air: A fost deschisă o anchetă

Oficialii Blue Air au anunțat că o anchetă va stabili detaliile incidentului.

“Aeronava care efectua zborul de tip charter numarul OB 9301 pe ruta Otopeni – Cluj – Barcelona la aterizarea la Cluj a intampinat un incident minor depasind cu aproximativ 5-10 metri suprafata pistei.

Aterizarea s-a efectuat in conditii meteo dificile, ninsoare si zapada depusa pe suprafata pistei de aterizare, dar conform buletinelor meteo transmise de turn in limitele admise pentru operare, inclusiv coeficientul de franare declarat de catre aeroport.

La bord se aflau 110 pasageri si 6 membri ai echipajului. Toti pasagerii au fost debarcati in conditii normale, acestia fiind transferati in terminalul de plecari unde primesc suport din partea companiei si a aeroportului. A fost deschisa o ancheta de catre CIAS (Centrul de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile). Vom reveni cu detalii in ceea ce priveste posibilele cauze care au dus la producerea prezentul incident”, a precizat un comunicat al companiei.

Pasager: pista nu era deszăpezită

Unul dintre pasagerii avionului care a ieşit, joi, de pe pista Aeroportului Internaţional “Avram Iancu” din Cluj, la aterizare, contrazice declarațiile directorului aeroportului din Cluj-Napoca, David Ciceo. Pasagerul a susținut, în cadrul unei intervenții telefonice la Realitatea TV, că este o minciună informația avansată potrivit căreia pista ar fi fost deszăpezită și acuză autoritățile că nu și-au făcut treaba.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii