Sunteti aici:StiriDIICOT a clasat dosarul "10 august". Șefii Jandarmeriei scapă de acuzații

DIICOT a clasat dosarul „10 august”. Șefii Jandarmeriei scapă de acuzații

Publicat in data

Procurorii DIICOT au clasat ancheta în dosarul violențelor din 10 august 2018  sub aspectul săvârșirii, în forma tentativei, a infracțunii de acțiuni împotriva ordinii constituționale. Fostii sefi ai Jandarmeriei au scăpat de acuzații, iar o parte din dosar urmează să fie declinat la Parchetul General, potrivit unui comunicat al DIICOT.

Acuzatiile au fost clasate în cazurile fostul șef al Jandarmeriei Romane, Cătălin Sindile, fostul adjunct al acestuia, Sebastian Cucos, si Mihai Chirica, fost secretar de stat în Ministerul de Interne și maiorul Laurentiu Cazan, fost director general al Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti.

Faptele pentru care au fost acuzați inițial au fost: purtare abuziva, abuz in serviciu și neglijența în serviciu. În prezent s-a decis declinarea competenței de efectuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor menționate .

În concret, foștii șefi ai Jandarmeriei au scăpat de acuzații.

Comunicatul DIICOT

1. Clasarea cauzei sub aspectul savarsirii, in forma tentativei, a infractiunii de actiuni impotriva ordinii constitutionale;

2. Declinarea competentei de efectuare a urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de purtare abuziva, abuz in serviciu si neglijenta in serviciu constand in aceea ca „in data de 10 august 2018, incepand cu ora 18.00, cu ocazia mitingului organizat in zona Piata Victoriei din municipiul Bucuresti, au avut loc incidente violente in care au fost implicate fortele de ordine din cadrul Jandarmeriei Romane, in urma carora a rezultat ranirea mai multor persoane„, in favoarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia Parchetelor Militare.

3. Clasarea cauzei sub aspectul savarsirii de catre suspectii maior Cazan Laurentiu valentin, comisar sef de poliție Chirica Mihai Dan, colonel Cucos Gheorghe Sebastian si colonel Sindile Ionut Catalin a infractiunilor de abuz in serviciu, participatie improprie la purtare abuziva, participatie improprie la fals intelectual participatie improprie la uz de fals, complicitate la abuz in serviciu si complicitate la participatie improprie la purtare abuziva;

4. In vederea aprecierii incidentei in cauza ce a format obiectul dosarului nr. 7475/P/2018 al Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a dispozitiilor art.335 Cod procedura penala, respectiv cu privire la extinderea urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de participatie improprie la lovire sau alte violente prev. de art.52 alin.3 Cod penal cu referire la art.193 Cod penal, un exemplar al ordonantei a fost comunicat prim-procurorului acestei unitati de parchet.

Sursa foto: comisarul.ro

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Manastirea Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril – Anunt 2

MĂNĂSTIREA SFINȚII ARHANGHELI MIHAIL ȘI GAVRIL, cu sediul în jud. Cluj, com. Geaca, sat...

Alte articole

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...