Cluj-Napoca pierde titlul de Capitală Europeană a Culturii

Timișoara a câștigat titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021.  În finală s-au duelat în afară de Timișoara, Cluj-Napoca, Baia Mare și București.

Juriul a evaluat oraşele candidate preselecţionate pe baza candidaturilor revizuite şi a audierilor în raport cu obiectivele şi criteriile stabilite în Decizia nr. 445/2014/UE de instituire a unei acţiuni a Uniunii în favoarea evenimentului „Capitale europene ale culturii” pentru anii 2020-2033.

Cluj-Napoca participă în competiția pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii având trei obiective majore: ƒ Implicarea comunităților orașului într-un proiect comun capabil să schimbe destinul Clujului, să ne transforme dintr-o federație de comunități într-o uniune clujeană și să ne ajute să ne atingem potențialul de a acționa ca o comunitate; ƒ Dezvoltarea Clujului ca oraș european de referință în domeniul artei și al culturii; ƒ Mobilizarea culturii pentru dezvoltarea durabilă a orașului prin consolidarea unei economii creative puternice, facilitând explorarea unor modele de coproducție la nivel cultural, economic și socio-urban.

Prin comparatie, Timișoara își propune să pune în mișcare energia civică.

”Pornind de la puternica metaforă a luminii, dorim să exportăm valorile în care credem în alte orașe din Europa, pentru a stimula o atitudine deschisă, vizionară în rândul cetățenilor. Sloganul campaniei este esența mesajului nostru: Luminează orașul prin tine!”, se mentioneaza in dosarul de candidatură

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii