8 760 ţigarete şi un autoturism confiscate de inspectorii vamali

În cadrul unei acţiuni iniţiate de Direcţia Generală a Vămilor pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu ţigarete la frontierele României cu Ucraina şi Republica Moldova, inspectorii vamali din cadrul B.V.F. Halmeu au descoperit la intrarea în România  8 760 ţigarete de provenienţă ucraineană, ascunse într-un rezervor de gaz care alimenta autoturismul, în vederea sustragerii acestora de la controlul vamal.

În data de 20.09.2016, ora 05:30, în urma controlului vamal efectuat la intrarea în România asupra unui autoturism Audi 10 înmatriculat în Ungaria, condus de un cetăţean cu dublă cetăţenie(ucraineană/maghiară) în vârstă de 44 ani, s-au descoperit într-un locaş special amenajat în rezervorul de gaz, 8 760 ţigarete de provenienţă ucraineană. Tigările au fost descoperite cu ajutorul câinelui antitabac SPEDY, care a avut reacţie la rezervorul de gaz al autoturismului. Inspectorii vamali au demontat rezervorul de gaz al autoturismului şi l-au scanat cu aparatul Rapiscan 530. Pe imaginea captată în urma scanării în rezervorul de gaz s-a observat un alt rezervor de dimensiuni mai mici în care se gasea altceva decât gazul propriu zis. S-a procedat la demontarea şuruburilor cu sens dublu de filet şi extragerea dispozitivului care a dus la descoperirea celor 8 760 ţigarete de provenienţă ucraineană.

Menţionăm că întreaga cantitate de ţigarete şi autoturismul au fost reţinute în vederea confiscării, aplicându-se totodată şi o amendă contravenţională în valoare de 10 000 lei, în conformitate cu prevederile art. 653, alin. 2, din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al României aprobat prin H.G. 707/2006 (cu modificările si completările ulterioare).

Articolul continuă mai jos:
farmec.ro - Livrăm frumusețe!

Numărul de identificare din aplicaţia ADIS este A14039.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii