8 760 ţigarete şi un autoturism confiscate de inspectorii vamali

În cadrul unei acţiuni iniţiate de Direcţia Generală a Vămilor pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu ţigarete la frontierele României cu Ucraina şi Republica Moldova, inspectorii vamali din cadrul B.V.F. Halmeu au descoperit la intrarea în România  8 760 ţigarete de provenienţă ucraineană, ascunse într-un rezervor de gaz care alimenta autoturismul, în vederea sustragerii acestora de la controlul vamal.

În data de 20.09.2016, ora 05:30, în urma controlului vamal efectuat la intrarea în România asupra unui autoturism Audi 10 înmatriculat în Ungaria, condus de un cetăţean cu dublă cetăţenie(ucraineană/maghiară) în vârstă de 44 ani, s-au descoperit într-un locaş special amenajat în rezervorul de gaz, 8 760 ţigarete de provenienţă ucraineană. Tigările au fost descoperite cu ajutorul câinelui antitabac SPEDY, care a avut reacţie la rezervorul de gaz al autoturismului. Inspectorii vamali au demontat rezervorul de gaz al autoturismului şi l-au scanat cu aparatul Rapiscan 530. Pe imaginea captată în urma scanării în rezervorul de gaz s-a observat un alt rezervor de dimensiuni mai mici în care se gasea altceva decât gazul propriu zis. S-a procedat la demontarea şuruburilor cu sens dublu de filet şi extragerea dispozitivului care a dus la descoperirea celor 8 760 ţigarete de provenienţă ucraineană.

Menţionăm că întreaga cantitate de ţigarete şi autoturismul au fost reţinute în vederea confiscării, aplicându-se totodată şi o amendă contravenţională în valoare de 10 000 lei, în conformitate cu prevederile art. 653, alin. 2, din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al României aprobat prin H.G. 707/2006 (cu modificările si completările ulterioare).

Numărul de identificare din aplicaţia ADIS este A14039.

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.