Guvernul a aprobat normele de aplicare a programului Noua Casă

Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a anunţat că Executivul a aprobat normele de aplicare ale programului Noua Casă, care va deveni disponibil după ce normele vor fi publicate în Monitorul Oficial. Până la finalul anului, pentru acest program este disponibil un plafon de aproximativ 1,6 miliarde de lei, transmite News.ro.

”După ce a fost aprobată ordonanţa de urgenţă pentru modificarea programului Prima Casă şi transformarea acestuia în Noua Casă, pentru extinderea categoriilor de beneficiari care pot accesa acest program de contractare, de achiziţionare a unor imobile cu garanţii de stat, prin intermediul sistemului bancar, în această seară au fost aprobate normele de aplicare ale programului Noua Casă”, a afirmat Ionel Dancă, după şedinţa de Guvern de miercuri.

Există două categorii de beneficiari: cei care puteau beneficia de condițiile programului Prima Casă( include credite până la 70.000 de euro, cu garanții de stat de 50% și avans 5% pentru locuințe noi sau vechi)) și cei care vor cumpăra locuințe cu prețuri cuprinse între 70.000 și 140.000 de euro, cu garanții de stat de 60%  și avans 15%.

”Vorbim despre un plafon de aproximativ 1,6 miliarde de lei disponibil până la sfârşitul acestui an pentru acest program”, a spus Dancă.

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.