Un nou transfer pentru „U” Cluj! Un fost internațional portughez vine să promoveze cu „Șepcile roșii”

Sergio Ribeiro (24 de ani) este, începând de astăzi, jucătorul Universității. Considerat unul dintre tinerii cu potențial din fotbalul lusitan, noul mijlocaș dreapta de la ”U” a evoluat la toate grupele de juniori ale naționalei Portugaliei.

A strâns 52 de selecții și nouă goluri, fiind căpitanul echipelor U19 și U20 ale Portugaliei într-o generație cu Guedes (Valencia), Gil Dias (Monaco) sau Renato Sanches (Bayern Munchen / Lille).

Sergio a ajuns în 2009, la vârsta de 13 ani, în academia campioanei Portugaliei, FC Porto. În 2015, acesta a debutat în fotbalul profesionist în Liga PRO (liga a II-a în Portugalia) pentru formația secundă a celor de la FC Porto, fiind o prezență constantă în UEFA Youth League, competiție în care a strâns nouă prezențe. În a doua divizie acesta a strâns 27 de meciuri și două reușite.

La finalul sezonului 2015-2016 a fost câștigător al titlului din Liga PRO cu FC Porto B. După opt ani petrecuți în curtea alb-albaștrilor, el a făcut pasul, sub formă de împrumut, către Vitória Guimarães SC pentru o scurtă perioadă. În 2017, noul jucător al lui ”U” a ajuns la Oliveirense, echipă la care strâns 64 de prezențe și patru goluri în Liga PRO.

Ribeiro este a opta mutare a trupei antrenate de Adrian Falub, alăturându-se echipei la care au mai sosit, în această vară este Vlad Muțiu, Laurențiu Rus, Daniel Novac, Alexandru Negrean, Gabi Tamas, Idan Golan și Srdjan Luchin.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii