Pistă de karting la standarde internaționale, inaugurată, vineri, în județul Cluj

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Cea mai nouă pistă dedicată acestui sport din Transilvania a fost inaugurată vineri, la 5 kilometri de Dej, în județul Cluj, scrie Ziua de Cluj.

O pistă de karting de nivel internațional, dar care oferă și posibilitatea de a practica activitatea în aer liber la nivel de amatori, a fost dată în folosință în localitatea Nireș, din comuna clujeană Mica.

Complexul T&T Karting Transilvania este construit pe o suprafață de 20.600 mp și cuprinde un circuit outdoor cu o lungime de 800 ml și lățime de 8-10 ml. Circuitul este construit după normele și regulamentul Comisiei Internaționale de Karting.

Acesta va putea găzdui atât concursuri profesioniste, cât și întreceri sportive de amatori, iar tarifele vor varia în funcție de puterea autovehiculelor folosite, destinate copiilor sau adulților.

Kartingul este o variantă a curselor rutiere cu motor cu vehicule cu roți deschise, pe patru roți, cunoscute sub denumirea de go-kart sau shifter. De obicei sunt efectuate pe circuite reduse, deși unele curse profesionale se desfășoară și pe circuite de dimensiuni mari.

Acesta este perceput în mod obișnuit ca un pas de trecere la nivelurile superioare ale sporturilor cu motor, foștii campioni de Formula 1 precum Sebastian Vettel, Nico Rosberg, Ayrton Senna, Lewis Hamilton, Michael Schumacher și Fernando Alonso începându-și cariera în karting.

Karturile variază în viteză: unele superkarturi pot depăși 260 km/h), în timp ce autovehiculele go-kart, destinate publicului larg, pot fi limitate la viteze mai mici.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău