Vor avea românii salarii mai mari? Comisia Europeană a propus stabilirea unor salarii minime adecvate, mai ales acum în context pandemic

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Comisia susţine că ţările unde există un salariu minim legal ar trebui să pună la punct criterii clare şi stabile pentru stabilirea salariilor minime. Astfel, propus miercuri standarde pentru stabilirea unor salarii minime adecvate în toate statele membre UE.

Propunerea Executivului comunitar este importantă mai ales în contextul pandemiei de coronavirus. Este un ajutor în special pentru angajaţii din sectoarele care plătesc salarii minime, precum HoReCa.

„Directiva propusă creează un cadru pentru a face salariile minime mai adecvate şi a favoriza accesul muncitorilor la protecţia oferită de salariul minim în UE. Ea nu obligă statele membre să introducă un salariu minim legal şi nici nu fixează un nivel comun al salariului minim”, subliniază Comisia Europeană.

În România, salariul minim pe economie a crescut în luna ianuarie a acestui an, până la 2.230 de lei brut.

Comisia Europeană propune ca partenerii sociali să participe în mod activ la stabilirea şi actualizarea salariilor minime legale.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău