Posibile restricții de la 1 august: masca, obligatorie în unele spații deschise, terase cu program redus

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Premierul României, Ludovic Orban, a anunțat, marți, noi restricții pe care Guvernul le ia în calcul pentru perioada următoare. Propunerile vor fi dezbătute astăzi în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență, urmând ca mâine să fie aprobate de către executiv.

Masca va fi obligatorie în zonele aglomerate precum falezele și piețele. Impunerea acestui tip de restricție se va face la nivel local, acolo unde este necesar.

„Singurele discuții sunt legate de limitarea programului la cluburi și terase, dar numai în anumite zone unde e gradul de răspândire mai mare, deci nu la nivel național, este vorba de măsuri un pic mai clare legate de plaje, pentru că și pe plaje există un risc epidemiologic mare, iar acolo propunerea e să se elimine excepția legată de persoanele aparținând unei familii, să fie regula de distanțare aplicată tuturor, cu excepția copiilor.

De asemenea, e discuția legată de posibilitatea introducerii obligativității purtării măștilor în spații deschide aglomerate. Știm foarte clar că există anumite tipuri de activități. De exemplu pe faleză, în Galați sau Brăila, e o asemenea aglomerație, interacțiunea e foarte apropiată și singura soluție pentru reducerea riscului este purtarea măștii.

De asemenea, în piețe, târguri sau în locuri unde se așteaptă mulți oameni. Măsura va fi numai pe anumite intervale orare în care există aglomerație și numai pentru anumite tipuri de activități. În București sunt anumite zone unde există aglomerație. Asta va analiza comitetul municipal”, a declarat premierul.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău