Studiu IRES: 16% dintre români au un cunoscut infectat cu COVID-19. Trei sferturi din populație este îngrijorată din cauza bolii

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES) a realizat un nou studiu în care a analizat atitudinea românilor în ceea ce privește pandemia de COVID-19. Datele arată că 16% dintre conaționali cunosc pe cineva care suferă sau a suferit de coronavirus, procent considerabil mai mare decât cel rezultat în urma aceluiași studiu din luna mai, când doar 1% dintre români au răspuns afirmativ la această întrebare.

Conform studiului, 37% dintre români declară că sunt foarte îngrijorați cu privire la situația actuală generată de pandemia de coronavirus, în timp ce 39% spun că sunt destul de îngrijorați. În procent de 12, conaționalii mărturisesc că sunt destul de puțin îngrijorați, tot aceeași pondere având-o și cei foarte puțin sau deloc îngrijorați.

În schimb, aproape jumătate dintre respondenții la studiu spun că le este frică să se infecteze cu noul virus, pe când, în total, 31% declară că sunt destul de puțin, foarte puțin sau deloc îngrijorați cu privire la acest aspect.

Nu mai puțin de 83% dintre cei ce au răspuns la studiu susțin că nu cunosc pe nimeni care să se fi infectat cu COVID-19, pe când 16% au spus că au astfel de cunoștințe. Totodată, 51% dintre respondenți au declarat că în localitatea în care trăiesc există sau au existat cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, pe când 43% dintre aceștia au infirmat această informație.

Doar 5% dintre români spun că s-au testat din propria inițiativă pentru a vedea dacă sunt bolnavi de coronavirus, iar 7% au spus că au făcut asta la solicitarea angajatorului pentru care lucrează.

În schimb, conaționalii se dovedesc destul de precauți în această perioadă, 94% dintre responenții la studiu spunând că au purtat mască în spațiile publice, iar pe de altă parte doar 6% dintre aceștia au spus că au participat, în același interval, la un eveniment public, la care au fost prezenți mai mulți oameni.

Studiul complet, aici.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău