Studiu IRES: 16% dintre români au un cunoscut infectat cu COVID-19. Trei sferturi din populație este îngrijorată din cauza bolii

Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES) a realizat un nou studiu în care a analizat atitudinea românilor în ceea ce privește pandemia de COVID-19. Datele arată că 16% dintre conaționali cunosc pe cineva care suferă sau a suferit de coronavirus, procent considerabil mai mare decât cel rezultat în urma aceluiași studiu din luna mai, când doar 1% dintre români au răspuns afirmativ la această întrebare.

Conform studiului, 37% dintre români declară că sunt foarte îngrijorați cu privire la situația actuală generată de pandemia de coronavirus, în timp ce 39% spun că sunt destul de îngrijorați. În procent de 12, conaționalii mărturisesc că sunt destul de puțin îngrijorați, tot aceeași pondere având-o și cei foarte puțin sau deloc îngrijorați.

În schimb, aproape jumătate dintre respondenții la studiu spun că le este frică să se infecteze cu noul virus, pe când, în total, 31% declară că sunt destul de puțin, foarte puțin sau deloc îngrijorați cu privire la acest aspect.

Nu mai puțin de 83% dintre cei ce au răspuns la studiu susțin că nu cunosc pe nimeni care să se fi infectat cu COVID-19, pe când 16% au spus că au astfel de cunoștințe. Totodată, 51% dintre respondenți au declarat că în localitatea în care trăiesc există sau au existat cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, pe când 43% dintre aceștia au infirmat această informație.

Doar 5% dintre români spun că s-au testat din propria inițiativă pentru a vedea dacă sunt bolnavi de coronavirus, iar 7% au spus că au făcut asta la solicitarea angajatorului pentru care lucrează.

În schimb, conaționalii se dovedesc destul de precauți în această perioadă, 94% dintre responenții la studiu spunând că au purtat mască în spațiile publice, iar pe de altă parte doar 6% dintre aceștia au spus că au participat, în același interval, la un eveniment public, la care au fost prezenți mai mulți oameni.

Studiul complet, aici.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii