Emil Boc: Ministrul Finanţelor ne-a asigurat că toate cheltuielile legate de centrele de vaccinare se suportă de la bugetul de stat

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Cheltuielile cu centrele de vaaccinare vor fi suportate de la bugetul de stat, Guvernul urmând să emită o ordonanţă de urgenţă în acest scop în această săptămână

Anunțul a fost făcut astăzi de Emil Boc, preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, după o întâlnire a primarilor cu ministrul Finanţelor.

Primarul Clujului a precizat că actul normativ va stabili şi sumele care vor fi plătite medicilor şi personalului din centre. „Forma finală a ordonanţei d eurgenţă va respecta prevederile strategiei naţionale de vaccinare”, a precizat Boc, citat de Ziarul Financiar.

Emil Boc, primarul muncipiului Cluj-Napoca şi alţi primari s-au arătat nemulţumiţi de ordonanţa de urgenţă a guvernului care prevede că administraţiile locale trebuie să înfiinţeze şi să doteze centrele de vaccinare anti-Covid-19, fără a menţiona sursa de bani.

”Într-o ţară democratică europeană, nici un minister nu-şi permite să aloce responsabilităţi administraţiei publice locale, fără să discute în prealabil cu aceştia şi fără să aloce resursa financiară în vederea implementării acelei sarcini pe care o stabileşte. E o chestie de respect instituţional.

Cine priveşte această dispută în termeni de război în coaliţie, de conflict personal, exclus, aici nu este vorba nici de un război, nici de un conflict, e vorba de respect instituţional. Fiecare să-şi facă datoria conform legii”, a declarat recent Boc.

Primarii de municipii au avut o discuţie pe tema finanţării centrelor de vaccinare cu ministrul Finanţelor Alexandru Nazare.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău