Elevii învaţă de la Armată

DSC01045

În perioada 07 – 11 aprilie,  Batalionul 55 Comunicaţii şi Informatică “Napoca” şi Batalionul 317 Cercetare “Vlădeasa”, două unităţi militare din subordinea Diviziei 4 Infanterie “Gemina”, au organizat în complexul de poligoane din Someşeni activităţi în cadrul evenimentului “Armata – o şcoală altfel”. La acţiune, au participat elevi şi cadre didactice din instituţiile de învăţământ gimnazial şi liceal, din judeţul Cluj.

Mai mult de 1100 de elevi au vizitat complexul de poligoane din Someşeni, Acolo au putut să vadă tehnica de luptă, de comunicaţii şi informatică, armamentul uşor de infanterie, materiale şi echipamente de alpinism şi paraşutism, precum şi tehnici de supravieţuire.

Unul dintre punctele de atracţie a fost standul Batalionul 55 Comunicaţii şi Informatică “Napoca”. Elevii au fost interesați de posibilităţile tehnice ale mijloacelor de comunicaţii prezentate şi de formele de pregătire pentru o carieră militară.

“Armata – o şcoală altfel” a fost un eveniment organizat de Ministerul Apărării Naţionale,  în colaborare cu Ministerul Educaţiei Naţionale. Acţiunea  a mai avut ca scop şi promovarea imaginii Armatei României.

scoala altfel armata o scoala altfel

DSC00900

DSC01002

 

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.