an scolar

Boc vrea să modifice ora de începere a cursurilor la școlile din centru: de la 8:00, 8:30 și 9:00

Primarul Emil Boc i-a solicitat inspectorului Valentin Cuibus să discute cu directorii școlilor din zona centrală, astfel încât dimineața orele să înceapă la 8, 8:30 și 9:00.

”În ceea ce privește circulația și transportul avem nevoie să încercam că până la 1 oct să impunem școlilor să își modifice ora de începere a cursurilor astfel: 8:00, 8:30, 09:00. Doar așa vom decongestiona traficul din zona centrală. Am făcut tot ce a ținut de noi. Am încurajat folosirea transportului în comun prin implementarea benzilor dedicate, iar domnul viceprimar face eforturi la nivel de infrastructură pentru a facilita accesul pietonilor și autobuzelor. Este important dacă vom reuși să implementăm această politică prin eforturile comune ale primăriei, CA al școlilor, conducerea școlilor și Inspectoratul școlar. Este în beneficiul tuturor și nu este greu pentru școli să își gradeze sosirea la școală dimineața. Poate să fie chiar de la 7:30 gradat,  8, 8:30, 9:00 Mă refer doar la școlile din centru, nu și la cele din cartiere. Vom sta de vorbă cu părinții și vom pune la dispoziție poliția locală. Implementarea acestei măsuri se va vedea pozitiv în circulația din centrul Clujului”, a declarat Boc.

Valentin Cuibus a specificat că deja de anul trecut orarul de începere a cursurilor este gradat, dar că există o reținere din partea părinților.

”Au fost luate deja măsuri pentru a rezolva situația traficului din jurul școlilor din centru. Acum doi ani structurile primare la Racoviță și Șincai au fost mutate în apropierea centrului, iar în acest an ținând cont de lucrările de la Colegiul Coșbuc, parte din clase vor fi mutate. Din cursul anului trecut am început să mergem gradat cu orele de începere a cursurilor: 7 30, 8:00, 8:30  și vom încerca să mergem în continuare. Există o reținere serioasă din partea părinților, dar trebuie să impunem acest lucru. Am suplimentat clasele de pregătitoare din cartiere. Nu am mai avut suplimentare de clase la Bălcescu, am avut pe Bob acolo unde cererea este în continuare foarte mare, dar lucrurile au intrat pe un făgaș normal. Așa cum le-am spus mereu părinților cel mai important lucru este învățătorul în ciclul primar, nu locația. Avem școli foarte bune în cartiere. Marea majoritate a profesorilor sunt dedicați scolii. Vom încerca sa avem o discuție cu directorii școlilor deoarece este o nebunie ce se întâmplă în zona centrală, trebuie găsite soluții, mai avem de făcut câțiva pași și vom ajunge acolo unde dorim cu toții”, potrivit lui Valentin Cuibus.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii