PSD amenință cu moțiunea de cenzură către Guvern, în cazul în care alocațiile nu vor fi dublate

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, și-a exprimat mânia față de dorința Guvernului PNL de a amâna dublarea alocațiilor, asta după ce Curtea Constituțională a decis, miercuri, că acest beneficiu trebuie introdus cât mai repede. Ciolacu amenință Guvernul cu moțiunea de cenzură, în cazul în care alocațiile nu vor fi dublate.

Curtea Constituțională a României (CCR) a respins, astăzi, Ordonanța de Urgență a Guvernului prin care se cerea amânarea până la 1 august a intrării în vigoare a dublării alocațiilor. Astfel, de cum Klaus Iohannis va promulga legea, alocațiile vor fi dublate.

„În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că Legea privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.2/2020 pentru prorogarea intrării în vigoare a art.I pct. 1 din Legea nr.14/2020 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.9/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, precum şi pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap este constituţională în raport cu criticile formulate”, se arată în comunicatul de presă emis miercuri de CCR.

Astfel, Marcel Ciolacu a anunțat pe pagina sa de Facebook că nu acceptă ca președintele României să întârzie promulgarea modificării Legii 61/1993, PSD va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului, care a dorit amânarea dublării alocațiilor.

Am un singur mesaj pentru Iohannis și Orban: nu dublați alocațiile, vă măturăm guvernarea! Sunteți un pericol pentru viitorul țării!

Președintele Iohannis nu mai poate amâna dublarea alocațiilor pentru copii. Curtea Constituțională demonstrează prin decizia de azi că PNL n-a avut, practic, argumente, ci a vrut doar să blocheze aplicarea legii.

Pentru milioane de românii cu copii această măsură initiată de PSD este o mare gură de oxigen pentru bugetul lunar al familiei. De ceea, îi solicit președintelui să promulge legea în regim de urgență, iar Guvernului Orban să o aplice de la 1 august. Dacă nu fac asta, depunem moțiunea de cenzură în august – indiferent că România va fi sau nu atunci în stare de alertă.

O guvernare care se opune cu toate forțele creșterii veniturilor a milioane de copii nu poate construi vreun viitor pentru România!
#Guvernați, nu mai blocați!”, a scris liderul PSD pe Facebook.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău