sesizari deseuri

Primul taxi gratuit de reciclare va poposi în curând la Turda

Turda va fi unul dintre municipiile din România care va beneficia de cele mai moderne sisteme de colectare selectivă a deşeurilor.

În cadrul parteneriatului semnat cu cel mai mare grup de reciclare din Sud-Estul Europei, Green Group şi Next Eco Recycling-organizaţie de transfer şi responsabilitate pentru ambalaje s-a stabilit instalarea în Turda a unor echipamente moderne de colectare selectivă a deşeurilor

 Primăria a semnat un parteneriat de tip ACORD VOLUNTAR prin care doreşte îmbunătăţirea semnificativă a performanţelor de colectare separată a deşeurilor reciclabile. În lunile ce urmează, Primăria Turda va instala cinci staţii inteligente de selectare selectivă a deşeurilor denumite SIGUREC, ce îi recompensează pe loc pe cetăţeni pentru deşeurile aduse. Acordul Voluntar este o platformă ce reuneşte autorităţi locale şi reprezentanţi ai industriei de reciclare şi rămâne deschis tuturor partenerilor care doresc să se conformeze condiţiilor acordului, în vederea atingerii ţintelor obligatorii de valorificare de 50% din totalul cantităţilor de deşeuri.

Cu aplicatia Sigurec  fiecare cetăţean va avea posibilitatea să solicite la el acasă SIGUREC Mobil, primul taxi gratuit de reciclare. De la primele deşeuri reciclate, aplicaţia va calcula contribuţia la micşorarea amprentei de carbon în funcţie de cantitatea şi tipul deşeurilor, intrând astfel în cursa pentru premiile verzi.

Costurile echipamentelor instalate şi logistica proiectului vor fi asigurate de partenerii din mediul privat, semnatari ai acordului. Totodată, aceştia vor susţine valoarea recompenselor acordate cetăţenilor în schimbul deşeurilor aduse, în timp ce Primăria Turda  va juca un rol esenţial în implicarea cetăţenilor în proiect

Green Group a implementat deja cu succes Acordul Voluntar  şi în alte localităţi din ţară, Sigurec fiind prima platformă naţională de colectare selectivă ce oferă recompense pe loc cetăţenilor pentru deşeurile aduse, cât şi garanţia că toate deşeurile ajung de la generatori direct în fabricile de reciclare. Prin implementarea acestui proiect inovativ, Turda va avea posibilitatea să scape de lucrurile pe nefolositoare, selectând inteligent.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii