Primarul din Tritenii de Jos, condamnat la închisoare, a fost demis

A fost semnat ordinul prin care primarului din Tritenii de Jos, Sașa Valer, îi este încetat mandatul la primăria comunei, dată find condamnarea sa la doi ani de închisoare cu suspendare.

Primarul PSD este acuzat de abuz în serviciu în formă continuată, acesta reducându-i-se în timp pedeapsa, de la patru ani de închisoare, la doar doi, cu suspendare. Odată cu acest verdict, conform celor impuse de procurori, dar și ordinului semnat astăzi de către prefect, acesta își va încheia activitatea ca primar, fiind înlocuit cu actualul viceprimar, Raul Cosmin Rafai.

Această numire este una interimară, cel mai probabil până la alegerile locale, care ar putea avea loc la sfârșitul lunii septembrie a acestui an. Unul dintre drepturile care i-au fost interzise lui Valer Sașa odată cu această condamnare este și acela de a mai candida pentru acest post sau de a mai ocupa o funcție publică.

„Am semnat azi Ordinul privind constatarea încetării de drept a mandatului de primar al comunei Tritenii de Jos, a d-lui Sașa Valer, că urmare a condamnării prin hotărâre judecătorească definitivă, la o pedeapsa privativă de libertate, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei”, a spus prefectul Mircea Abrudean.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii