Klaus Iohannis susține educația sexuală în școli. A contestat la CCR forma actuală a legii

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Președintele Klaus Iohannis a contestat miercuri la Curtea Constituțională legea adoptată de Parlament prin care educația sexuală va putea fi predată copiilor în școli doar dacă părintele sau tutorele își dă acordul scris pentru acest lucru. În același timp, actul normativ schimba expresia de „educație sexuală” în „educație sanitară”. 

Criticile aduse legii de către Iohannis

Președintele critică amendamentul conform căruia educația sexuală este numită „educația sanitară” și spune că pur și simplu nu există în lege o definiție clară a termenului. Pe lângă asta, președintele critică faptul că a fost eliminată mențiunea „cel puțin o dată pe semestru”. Astfel, nu există nicio garanție a faptului că materia va fi predată măcar odată pe semestru.

„Prin eliminarea acestei sintagme nu riese cu certitudine dacă programele vor avea loc pe întregul parcurs al anului școlar, o dată pe semestru, o dată pe an, sau deloc”, se arată în sesizarea președintelui.

În același timp, președintele susține că din legea trimisă la promulgare nu reiese clar dacă programele de educație sanitară sunt în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor. De asemenea, este neclar și momentul în care trebuie cerut acordul părinților pentru predarea educației sanitare.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău