primaria jucu

Comuna Jucu, contracte în valoare de 4.107.534,27 lei

Cluj Manifest scria, nu demult, despre semnarea, în luna iunie, a două contracte esențiale pentru dezvoltarea comunei Jucu. Unul dintre acestea, anunța edilul localității, dl. Valentin-Dorel Pojar, pe pagina oficială de facebook a Primăriei Jucu, a fost semnat cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest și are în vedere finanțarea necesară pentru un obiectiv menit să crească starea de bine a cetățenilor comunei, mai ales a familiilor tinere și cu copii mici.

Creșă și grădiniță, la Jucu Herghelie

Este vorba despre proiectul „Reabilitarea, modernizarea, extinderea şi echiparea infrastructurii educaţionale pentru educația timpurie antepreșcolară (creșă) și preșcolară (grădinițǎ cu orar prelungit), în comuna Jucu, sat Jucu Herghelie”. Valoarea acestui contract este de 4.107.534,27 lei.
Primarul comunei, dl Valentin-Dorel Pojar, a declarat, referitor la acest proiect: „Este în fazǎ avansatǎ procedura de achiziţie publicǎ, aşa cǎ sperǎm ca de anul viitor sǎ avem şi în localitatea noastrǎ o gradiniţǎ cu orar prelungit şi creşǎ moderne, dotate cu tot ce este necesar, în localul fostei şcoli de la Jucu Herghelie, spre bucuria micilor beneficiari şi a pǎrinţilor acestora”. Asta cu atât mai mult cu cât e de așteptat ca proiectul să înainteze repede și, într-un interval de timp rezonabil, să devină realitate.

Comuna Jucu, pe lista scurtă a gazdelor Campionatului European Under 21

Tot într-un orizont de așteptare apropiat (anul 2023) se află și nominalizarea comunei Jucu drept un candidat fezabil să găzduiască două dintre echipele de fotbal care vor juca la Campionatul European Under 21. Mai precis, este posibil ca acestea să stea în cantonament la Jucu și să își pregătească meciurile din competiție folosind bazele sportive ale comunei.
Într-o postare pe pagina oficială de facebook, primarul Valentin Dorel Pojar scria, pe 2 iulie:
„Azi am avut plăcuta surpriza și onoarea să fim vizitați de către o delegație a Federației Române de Fotbal, condusă de fostul internațional al echipei României, Vlad Munteanu. Scopul vizitei a fost observarea bazelor sportive ale comunei noastre, în perspectiva organizării de către România a campionatului European Under 21 din 2023”.

Care sunt premizele ca acest lucru să se întâmple? Să reamintim faptul că România se numără printre țările candidate să fie „țări organizatoare”, în această competiție, iar dacă acest lucru se va întâmpla, atunci una dintre grupe – 4 echipe, alese prin tragere la sorți – vor juca la Cluj Napoca. „În acest caz, comuna noastră va avea șanse mari ca două dintre echipe să fie cantonate și să se pregătească la Jucu, iar meciurile oficiale să se joace pe Cluj Arena și pe terenul CFR- ului. Ar fi ceva nemaipomenit și in același timp onorant pentru comuna noastră”, mai scrie edilul din Jucu.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii