Locuitorii din Câmpenești mai au de așteptat trei ani până ce vor fi asfaltate drumurile

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Localitatea Câmpenești s-a dezvoltat mult în ultima perioadă, au fost construite case, fie de locuit fie de vacanță, însă infrastructura nu a ținut ritmul cu dezvoltarea zonei. Din acest motiv, zeci de plângeri sunt făcute de acei cetățeni, dar după spusele primarului, abia în 2019-2020 vor fi asfaltate străzile din Câmpenești. Motivul acestei întârzieri este un proiect al Companiei de Apă de a introduce apapotabilă în localitate.

”Sunt foarte multe intervenții pe Facebook, pe Consiliul județean sau la Prefectură din partea cetățenilor care locuiesc în Câmpenești sau au acolo case de vacanță. Foarte multă lume mă întreabă de ce nu asfaltăm străzile din Câmpenești. Am fost întrebat dacă am făcut un studiu de fezabilitate sau un proiect. Am spus că nu, deoarece există acel proiect de canalizare și apă a cărui implementare, potrivit Companiei de Apă, ar trebui să înceapă în primul trimestru al anului viitor. Nu putem face proiect pe asfaltare, înainte de a fi demarat acel proiect. Știm de existența acelui proiect, astfel că ar fi o crimă să demarez lucrări de asfaltare și apoi să spargem și să facem canalizare. Nu putem face proiect până nu se finalizează canalizare. Dacă fac acum studii și proiectul va trebui ca la terminarea lucrărilor ce vizează canalizarea să fac un altul. Ca un termen real, anul viitor vom începe proiectarea pe străzile care vor fi finalizate cu canalizare și execuție în 2019-2020. În acest moment avem un proiect cuprins în Masterplan, derulat împreună cu Compania de Apă Someș-Tisa o lucrare pe Câmpenești de aproximativ 25 de kilometri de canalizare și construcția unor bazine de apă care ar asigura necesarul de apă pe toate nivelurile de înălțime în această localitate. De asemenea, se va realiza și înlocuirea principalei conducte de apă. Aceasta este o lucrare foarte mare și importantă deoarece este realizată din azbociment” a declarat Fati

Finanțare europeană pentru extinderea rețelei de apă și canalizare

Compania de Apă Someş S.A. a intensificat ritmul demersurilor întreprinse în perspectiva atragerii unei noi finanţări europene menite să contribuie la dezvoltarea şi extinderea reţelei de apă şi canalizare a judeţului.

Astfel, urmare a observaţiilor şi recomandărilor transmise în acest sens de Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM) din cadrul Guvernului României, Compania de Apă acţionează în sensul modificării aplicaţiei de finanţare pentru „Proiectul Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţele Cluj şi Sǎlaj, în perioada 2014-2020”, aplicaţie aflată în proces de evaluare la Autoritatea de Management.

În paralel, se continuă demersurile pentru obţinerea avizelor şi autorizaţiilor necesare, a hotărârilor consiliilor locale privind disponibilitatea terenurilor cât şi a documentaţiilor de atribuire pentru contractele de servicii, lucrări şi furnizare care vor compune acest proiect major de investiţii.

Principalii indicatori ai acestei noi etape de investiţii au în vedere alimentarea cu apă şi canalizare pentru marea majoritate a locuitorilor din aria urbană – străzile care aparţin domeniului public, alimentare cu apă pentru cât mai multe localităţi rurale şi canalizare pentru aglomerările rurale cu mai mult de 2.000 de locuitori, aceşti indicatori fiind dependenţi şi de raportul dintre valoarea investiţiei şi populaţia deservită.

Un al doilea lac din Câmpenești, deschis pescuitului

Primarul comunei Apahida a declarat că în perioada următoare un al doilea lac din Câmpenești va fi deschis pescuitului sportiv, dar și că dorința administrației locale este să concesioneze unul sau două lacuri.

”În ceea ce privește lacurile, avem lacul pentru pescuit sportiv, lacul șase, amenajat cu pontoane. Au început să vină foarte mulți pescari, astfel că avem pregătit un regulament similar pentru lacul 4, acolo unde există șalău. Dorim astfel să deschidem și acel lac pentru pescari. Celelalte lacuri intenționez să fie împrospătate cu pește pentru a face atractive acest lacuri. Există discuții pentru a concesiona unul sau două lacuri”, a declarat Fati

Această nouă etapă de finanţare pentru extinderea şi modernizarea reţelei de alimentare cu apă şi apă uzată din aria deservită de operatorul regional Compania de Apa Someş vine în continuarea investiţiilor în valoare de peste 330 milioane de euro, deja derulate în perioada 1997-2016, şi care au rolul de a asigura conformarea cu condiţionalităţile prevăzute în Capitolul de Mediu al Tratatului de Aderare, respectiv o creştere a calităţii apei şi a serviciilor, atenuarea riscurilor asupra sănătăţii cetăţenilor, scăderea costurilor de tratare a apei uzate, reducerea consumului şi a pierderilor din reţea.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău