Apă potabilă și canalizare pentru locuitorii din Mintiu Gherlii

În ultimele luni, satele din comuna Mintiu Gherlii au fost un adevărat șantier. Se lucrează în ritm altert pentru introducerea canalizării și apei potabile.

Locuitorii din comuna Mintiu Gherlii au motive să fie mîndri de administrația locală care le va asigura apa potabilă și canalizarea în gospodării. Comuna aflată în imediata vecinătate a orașului Gherla este într-o continuă dezvoltare, iar aceste utilități erau imperios necesare pentru creșterea nivelului de trai al locuitorilor.

Primarul comunei Mintiu Gherlii, Dumitru Oltean, a declarat că lucrările sunt avansate și că urmează să fie introdusă canalizarea și apa în satele Mintiu Gherlii, Petrești, Salațiu, și apă potabilă în satele Nima și Bunești.

”Toată comuna este un mare șantier. Avem în derulare proiecte pentru introducerea apei și canalizării în satele din comuna Mintiu Gherlii.  Vor fi intoduse apa și canalizarea în satele Mintiu Gherlii, Petrești și Salațiu, și apa potabilă în satele Nima și Bunești. În acest moment lucrarea este finalizată în proporție de 60%. Încercăm să mai profităm cât putem de mult de vreme, să continua lucrările într-un ritm cât mai alert. Sper să avem vreme bună și să terminăm cât mai repede lucrările”, a declarat Dumitru Oltean.

Apa potabilă este asigurată din sursa Gilău, în afara satului Pădureni, unde recent s-a modernizat drumul.

Drumurile care străbat comuna se prezintă într-o stare foarte bună, în ultimii ani fiind asfaltate mai multe străzi. De asemenea, imediat după finalizarea lucrărilor se va turna covor asfaltic pe străzile afectate de lucrări.

”Avem asfaltate drumurile județene și comunale, iar după finalizarea lucrărilor de canalizare și apă vom face fundații, recilări și ulterior în primăvară vom pune covor asfaltic. De asemenea, am modernizat iluminatul public cu lămpi cu led-uri în toată comuna. Am achiziționat 590 de lămpi”, a declarat Dumitru Oltean.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii