Nelu Tătaru: „Sper că nu trebuie să ne transformăm într-un stat polițienesc”

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit vineri despre situația epidemiologică actuală din România, dar și despre ce s-ar putea întâmpla în următoarele două săptămâni. Acesta a adus în discuție și figurile publice care îi influențează pe oameni să nege existența virusului, scrie a1.ro.

„Nu suntem în această situație (n.r. – a stării de urgență), eu totuși sper că nu trebuie să ne transformăm într-un stat polițienesc. Dar populația trebuie să înțeleagă că trecem printr-un moment dificil. În următoarele două săptămâni cam așa va fi.

Am avut o perioadă de vid legislativ în care conaționali ai noștri au refuzat internarea, izolarea, iar până când cei care în acest moment, fiind pozitivi, nu își consumă boala și o vor transmite în continuare, vom avea o creștere. Dacă vom reuși să impunem, conform legii, internarea, izolarea, tratarea celor care sunt în spitale, atunci putem limita această transmitere. În condițiile în care vom respecta regulile. Altfel, aceste două săptămâni se pot prelungi”, a spus Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a adăugat că, pe lângă campaniile de informare în privința COVID-19, a existat și dezinformare, inclusiv din partea unor influenceri și politicieni. Însă, potrivit ministrului, până și unii dintre aceștia au început să se teamă.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău