Ion Negru01
Văd că se insistă tot mai mult ca dl Victor Ponta să candideze la alegerile prezidenţiale din partea (evident) PSD. După ruperea USD problema se pune tot mai acut, iar dl Ponta este cel mai bine clasat în sondaje, cu foarte mari şanse de ajunge în turul doi. Căci până mai ieri problema numelui nu se punea: era dl Crin Antonescu.
Mare pacoste pe amândoi.
De unde se vede limpede că nu decid singuri în partid. Nici n-au cum.
Dl Antonescu a ieşit „singur” de la putere şi scade, cel puţin deocamdată” în sondaje. Dacă PNL nu face un scor la alegerile europarlamentare, atunci, conform chiar spuselor sale, va trebui să-şi dea demisia din funcţia de şef al partidului. Şi nu se ştie dacă PNL îl va mai susţine pentru alegerile prezidenţiale. Deci s-ar putea să iasă din scenă.
Dlui Ponta i se cere să renunţe le şefia partidului şi la funcţia de prim-ministru. Nu-i vorbă, dacă dl Ponta devine preşedinte, atunci PSD ia tot. Pentru că nu-mi vine să cred că social-democraţii vor vota un premier provenit din alt partid.
Iar o refacere a vechiului USL mi se pare puţin probabilă.
Ne obişnuiserăm să-i ştim pe cei doi împreună. Sincer, aveam ştiindu-i aşa, mai multă siguranţă. Acum, s-ar putea să-i vedem pe amândoi luptându-se „împreună” pentru funcţia de preşedinte. Cine va câştiga, nu ştim, dar câştigătorul va trebui să renunţe la şefia partidului. Poate că amândoi, din motive diferite.
Deocamdată toate sunt numai vorbe, adică presupuneri.

Ioan Negru,
12 aprilie 2014