Prefectul Capitalei despre numărul cazurilor de Covid-19: Bucureștiul este în linia verde

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu a declarat la digi24 că numărul mare de cazuri din București este proporțional cu numărul de teste efectuate, astfel la 18.000 de teste zilnice se justifică un număr mare de cazuri de infectare.

„În primul rând că noi suntem în zona verde. Dacă raportăm la 10.000 de locuri, chiar și astăzi sunt 1,14 la 10.000 de locuitori. Iar dacă raportăm la data de 16 august, am avut 0,32. Observați că față de data de ieri, adică pe 18 august, când au fost 135, astăzi sunt 228. Asemenea salturi pot să apară și datorită raportărilor întârziate ale cazurilor. Bucureștiul este în linia verde și gândiți-vă că orice persoană testată în București, chiar dacă este din provincie, este raportată în București”, a spus Cojanu.

„În altă ordine de idei, să reținem faptul că sunt județe care aproape că nu fac nicio testare, iar în București se fac zilnic între 15 și 20.000 de teste. Media e vreo 18.000. Oamenii pleacă în concediu, se testează voluntar, sunt diverse motive. Alții sunt testați fiindcă s-au descoperit la serviciu sau printre contacții lor persoane cu COVID și atunci se face această testare”, a mai adăugat prefectul.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău