Sunteti aici:MedicalȘtergere tatuaje - informații complete despre îndepărtarea cu laser a tatuajelor

Ștergere tatuaje – informații complete despre îndepărtarea cu laser a tatuajelor

Publicat in data

„Ștergere tatuaje” este subiectul articolului care ne dezvăluie informații complete despre îndepărtarea cu laser a tatuajelor inestetice sau care nu ne mai reprezintă!

Tatuajul reprezintă o formă de artă care datează de mii de ani. Dacă la început tatuajele aveau ca scop marcarea rangurilor și a funcțiilor oamenilor din triburi, astăzi tatuajele au devenit o adevărată manifestare artistică, dar și o modalitate prin care oamenii aleg să își reflecte personalitatea, erotismul, pasiunile, dorințele, secretele, formele de protest, dar și durerile. Pentru mulți dintre cei care aleg să se tatueze, tatuajele sunt considerate a fi și o formă de vindecare a traumelor emoționale și psihice.

Ba chiar mai mult decât atât, deși chirurgia estetică a evoluat foarte mult și poate înlătura cu succes numeroase semne de pe pielea omului, tatuajul încă rămâne și o acțiune estetică prin intermediul căreia sunt ascunse sau înfrumusețate anumite cicatrici cutanate, ca urmare a intervențiilor chirurgicale și/sau a accidentelor.

Tatuajul este imaginea unui simbol, scopul acestuia fiind de a exprima vizual mesajul pe care persoana tatuată dorește să o dezvăluie lumii.

În zilele noastre arta tatuajelor a evoluat foarte mult. Artiștii tatuatori nu sunt doar talentați, unii dintre ei au și studii în domeniu, și utilizează instrumente profesionale și performante pentru executarea tatuajelor. Chiar și așa, tatuajele tind să se degradează în timp, devenind inestetice, sau ajung să nu ne mai reprezinte. Cel mai rapid se degradează tatuajele care intră foarte des în contact cu lumina soarelui și cu apa, cum ar fi tatuajele de pe degete, mâini, brațe, gât și față.

Ce se întâmplă când un tatuaj se degradează sau nu ne mai reprezintă?

Un tatuaj inestetic, decolorat, executat incorect sau care nu ne mai reprezintă poate fi corectat prin retatuarea zonei cu un tatuaj care să ascundă ceea ce nu ne mai place sau poate fi îndepărtat complet tatuajul vechi și inestetic. Deși în lumea tatuajelor, a tatuatorilor și a tatuaților ștergerea tatuajelor reprezintă o blasfemie, în realitate această acțiune de îndepărtare a tatuajelor inestetice este extrem de necesară, fiind o intervenție de ordin estetic din ce în ce mai utilizată de oamenii din întreaga lume. Tatuajele disgrațioase pot cauza complexe majore, de aceea soluția ideală în acest caz este îndepărtarea definitivă a acestuia.

Ștergere tatuaje: cum putem îndepărta, sigur și rapid, tatuajele care nu ne mai plac sau care s-au degradat?

Îndepărtarea cu laserul este cea mai eficientă metodă pentru a șterge tatuajele pe care nu le mai dorim a fi însemnate pe corpul nostru. Însă atenție, alegerea laserului potrivit face diferența dintre o ștergere deplină sau fracționată a tatuajului.

Care este cel mai bun laser pentru îndepărtarea tatuajelor inestetice?

Laserul Picoway de la Candela a fost creat special pentru a îndepărta cu succes tatuajele și petele pigmentare, însă în timp funcțiile acestuia au fost îmbunătățite și dezvoltate, devenind ideal chiar și pentru tratarea cicatricilor și pentru rejuvenarea facială.

Cum acționează Laserul Picoway în ștergerea tatuajelor?

Laserul Picoway utilizează în ștergerea tatuajelor o energie pe care o distribuie în pulsuri de scurtă durată. Aceste pulsuri de scurtă durată sunt măsurate în picosecunde, o picosecundă reprezentând a 10-a parte la puterea -19 dintr-o secundă. Laserul cu picosecunde beneficiază de mai multe piese care pot dispersa, în funcție de scop, lungimi de undă diferite.

Acest laser inovator acționează asupra celui de-al doilea strat al pielii printr-un efect fotoacustic, NU prin efect fototermic. Diferența dintre „fotoacustic” și „fototermic” constă în faptul că laserul cu picosecunde nu generează căldură, astfel diminuându-se la minimum orice posibile efecte secundare.

Tatuajele se află sub al doilea strat al pielii, în derm, iar Laserul Picoway acționează exact în acea zonă pentru a fragmenta în particule deosebit de mici cerneala tatuajului. Aceste particule fracționate sunt ulterior îndepărtate progresiv de către celulele macrofage din organismul nostru, adică de celulele sistemului nostru imunitar.

Pot fi îndepărtate tatuajele de orice culoare?

Laserul Picoway poate ajuta la ștergerea tatuajelor de orice culoare, chiar și a celor verzi și albastre, considerate a fi cel mai dificil de îndepărtat.

Care sunt avantajele utilizării Laserului Picoway în ștergerea tatuajelor?

Deoarece Laserul Picoway este cel mai performant instrument minim-invaziv de îndepărtate a tatuajelor, care dispune de cea mai scurtă durată a pulsului dintre toate laserele cu picosecunde utilizate în scop estetic, avantajele utilizării lui sunt:

 • îndepărtarea sigură și eficientă a tatuajelor;
 • recuperare de scurtă durată;
 • nu generează căldură;
 • efecte secundare minime sau chiar inexistente asupra țesuturilor tratate pentru ștergerea tatuajelor;
 • poate fi utilizat pentru vindecarea / corectarea a numeroase afecțiuni ale pielii;
 • poate fi îndepărtată orice culoare a tatuajelor;
 • durere redusă în timpul tratamentului, dar care poate fi evitată prin aplicarea înainte de procedură a unei creme cu efect anesteziant;

Cât durează o ședință cu Laserul Picoway?

În funcție de culoarea tatuajului, de dimensiunea acestuia și de tipul de piele, o ședință cu laserul cu picosecunde poate să dureze între 15 minute și 30 de minute.

Câte ședințe sunt necesare pentru îndepărtarea unui tatuaj cu Laserul Picoway?

Pentru a șterge un tatuaj sunt necesare între 4 și 20 de ședințe, în funcție de dimensiunea tatuajului, de tipul de piele și de zona tratată. Între fiecare ședință trebuie să existe un interval de vindecare între 4 și 8 săptămâni, în funcție de recomandarea medicului estetician.

După cât timp se văd rezultatele în cazul îndepărtării definitive a unui tatuaj?

Deoarece majoritatea tratamentelor cu Laserul Picoway se realizează în mai multe ședințe, primele rezultate încep să se observe după aproximativ o lună de zile de la începutul tratamentului, devenind mai evidente pe măsură ce pacientul avansează cu ședințele.

Care sunt posibilele efecte secundare ale îndepărtării cu laser a tatuajelor?

Posibilele efecte secundare care pot apărea în urma ștergerii cu laser a unui tatuaj sunt:

 • o ușoară durere în timp procedurii, dar care poate fi evitată prin aplicarea înainte de ședință a unei creme cu efect anesteziant;
 • senzație locală de căldură în timp procedurii;
 • după procedură pot apărea pe piele mici cruste care pot fi vindecate în 7-10 zile prin aplicarea unor creme hidratante;
 • zona se poate înroși pentru câteva ore, dar nu mai mult de 2-3 zile;
 • zona se poate irita cu diverse puncte roșii / mov pentru câteva zile, dar nu mai mult de o săptămână;
 • zona se poate inflama ușor și se poate menține inflamantă câteva ore, dar nu mai mult de 2-3 zile;
 • există posibilitatea ca anumite culori din piele să poată persista în continuare;
 • există posibilitatea să aibă loc anumite modificări de culoare în tatuaj;
 • dacă nu sunt respectate indicațiile medicului, pacienții pot suferi infecții, cicatrici sau reacții alergice.

Toate aceste efecte secundare și/sau complicații pot fi evitate dacă sunt respectate recomandările și indicațiile medicului specialist.

Când NU putem folosi Laserul Picoway pentru îndepărtarea definitivă a tatuajelor?

Ștergerea tatuajelor prin utilizarea laserului cu picosecunde nu este indicată în cazul:

 • persoanelor care s-au expus în ultima lună la soare;
 • persoanelor care au mers la solar în ultima lună;
 • persoanelor care au folosit creme autobronzante în ultima lună;
 • persoanelor care urmează tratamente cu medicamente fotosensibilizante, anticoagulante sau imunosupresoare;
 • persoanelor care suferă de afecțiuni care sunt fotosensibile;
 • persoanelor care suferă de epilepsie sau HIV;
 • persoanelor care au suferit în trecut de tumori cutanate maligne;
 • persoanelor care sunt predispuse la cicatrizări defectuoase;
 • persoanelor care suferă de infecții localizate sau sistemice;
 • persoanelor care au plăgi deschise în zona pe care doresc să o trateze;
 • femeilor însărcinate sau care alăptează;
 • persoanelor care suferă de afecțiuni sistemice deosebit de grave;
 • persoanelor aflate sub tratament cu fier, ginko biloba, ginseng și altele;

Pentru ca pacientul să se asigure dacă este sau nu eligibil pentru ștergerea tatuajelor cu Laserul Picoway este recomandată o consultație medicală de specialitate. Astfel vor fi evaluați toți factorii de risc și se va stabili gradul de succes al procedurii.

Cum se efectuează procedura de îndepărtare definitivă a tatuajelor cu Laserul Picoway?

Procedura de ștergere a tatuajelor este foarte simplă. Are loc o consultație medicală în care medicul și pacientul stabilesc toate detaliile procedurii. Prima ședință este una de test pentru a evalua modul în care răspunde pielea la tratament. Dacă totul este în regulă, tratamentul poate fi efectuat imediat sau după o săptămână de la testare.

Înainte de tratement, pielea trebuie să fie perfect curată. Se aplică o cremă cu efect anesteziant pe zona care urmează a fi tratată, apoi după 30 de minute procedura poate fi efectuată. Pacientul va purta ochelari de protecție. Pe zona tratată se vor aplica de la 4 la 20 de proceduri, până când tatuajul este șters definitiv, la un interval de 4-8 săptămâni între tratamente.

Ce trebuie să facem după procedura de îndepărtare a tatuajelor cu Laserul Picoway?

După fiecare procedură cu laserul cu picosecunde este necesar să aplicăm o folie sau un pansament pe zona tratată, pentru câteva zile. Zona tratată cu laser se va îngriji ulterior cu ajutorul unor creme hidratante recomandate de medicul specialist.

Până la încheierea tratamentului, pacienții trebuie să evite expunerea la soare, la solar sau aplicarea cremelor autobronzante, iar în cazul în care zona tratată este inevitabil expusă la soare, pielea se va proteja prin utilizarea cremelor cu protecție solară ridicat: SPF 50.

La Clinica Medispa din Cluj-Napoca puteți îndepărta cu succes tatuajele care au devenit inestetice sau nu vă mai reprezintă. Clinica Medispa este mai mult decât un centru medical, este un centru de estetică medicală, dermatologie și dermatocosmetică în cadrul căreia își desfășoară activitatea o echipă medicală cu studii de specialitate și o vastă experiență în domeniu. Medicii dermatologi și chirurgi esteticieni oferă pacienților din România, încă din 2017, o gamă deosebit de variată de tratamente medicale și estetice, de ultimă generație, la cele mai accesibile prețuri, pentru a reda sănătatea și frumusețea naturală a miilor de pacienți care ne-au trecut pragul.

Marcate de profesionalism, promptitudine și dedicare, tratamentele medicale și estetice de la Clinica Medispa au ca scop tratarea afecțiunilor, corectarea imperfecțiunilor, redarea stării de bine și a respectului de sine a pacienților care aleg să beneficieze de servicii la cele mai înalte standarde de calitate.

În 2020, cele mai căutate și dorite servicii medicale și estetice ale românilor sunt: dermatologie Cluj, tratament cicatrici postacnee, indepartare tatuaje Clujepilare definitiva Cluj.  Toate aceste probleme medicale și estetice sunt tratate cu succes și devotament de echipa Medispa!

Pentru mai multe detalii, puteți programa o consultație la Clinica Medispa din Cluj-Napoca de pe strada Republicii, numărul 68 la unul din urmăroarele numere de telefon 0752 264 333 sau 0731 347 137.

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Câmpia Turzii. Cum se construiește ilegal cel mai mare bloc de după Revoluție

Familia unuia dintre cei mai bogați oameni din Câmpia Turzii s-a gândit să ridice...

UNTOLD 2022 EXCLUSIV: Ce maneliști vor fi pe main stage?

Momentele surpriză pregătite de către organizatorii Untold vor face ca ediția din 2022 să fie de neuitat!

Cum au crescut prețurile la chirii pe cartiere

Site-ul Ceasul Cetății a observat că au crescut prețurile la chirii, imediat după revenire...

Nelson Mondialu și oda pentru Emil Boc (video)

Pe 50.000 de vizualizări are până acum oda, Emblema Romaniei, lui Nelson Mondialu, care...

Alte articole

Câmpia Turzii. Cum se construiește ilegal cel mai mare bloc de după Revoluție

Familia unuia dintre cei mai bogați oameni din Câmpia Turzii s-a gândit să ridice...

UNTOLD 2022 EXCLUSIV: Ce maneliști vor fi pe main stage?

Momentele surpriză pregătite de către organizatorii Untold vor face ca ediția din 2022 să fie de neuitat!

Cum au crescut prețurile la chirii pe cartiere

Site-ul Ceasul Cetății a observat că au crescut prețurile la chirii, imediat după revenire...