nelu tataru cluj

Nelu Tătaru: Poate fi luată la un moment dat măsura izolării unei zone sau a unui cartier.

Guvernul a discutat în această după amiază situația evolulției epidemiei de coronavirus, a declarat pentru digi.24 Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ministrul a menționat  că, în funcție de evoluția epidemiei, poate fi luată la un momentat măsura izolării unei zone sau a unui cartier. ”Noi avem în studiu foarte multe focare și foarte multe localități. La trei cazuri la mia de locuitori se poate ajunge la carantinarea acelei zone sau localități”

Principalele declarații ale Ministrului Nelu Tătaru:

”S-a discutat evoluția ultimelor două săptămâni și în ultimele două zile de weekend. În acest context, s-a discutat capacitatea sistemului medical de a trata, de a interna.

Sunt focare care trebuie urgentate în anchetă. Mâine voi decide ca orice persoană depistată pozitiv să fie făcute anchete în maxim 12 ore ancheta epidemiologică.

S-a mai dispus ca toate datele despre anchetă să fie dirijate către Ministerul Sănătății. S-a mai discutat despre izolare și carantiare, să punem gestiona zonele cu cazuistică cu număr ridicat.

Putem avea la un moment dat și o izolare a unei zone, a unui cartier. Dacă avem nevoie de personal, o să începem să detașăm personal. Dacă va fi nevoie de transferuri în spitale le vom face pentru a putea gestiona focarele sau suprapopularea.

Sunt mai multe județe, noi urmărim creșterea numărului de cazuri în mai multe județe, inclusiv Vaslui.  59 de persoane care lucrau într-un abator de păsări au fost pozitive. Avem zona Dâmbovița, Argeș care trebuie gestionate.

Noi avem în studiu foarte multe focare și foarte multe localități. La trei cazuri la mia de locuitori se poate ajunge la carantinarea acelei zone sau localități.

Putem ajunge în următoarele cazuri și la o mie de cazuri pe zi, dar ne așteptăm ca după ce legea intră mâine în vigoare să putem gestiona mai bine cazurile

Reprezentanții Bisericii trebuie să gestioneze evenimentele pe care le organizează. Este un potențial pericol (despre înghesuiala dintr-o biserică din județul Argeș – n.red.)

Tătaru a dat și câteva exemple de zone cu creșteri mari ale ratei de infectare. El a spus că la Vaslui au fost depistați 59 de pozitivi dintr-o sută de testați la un abator de păsări, iar în Galați, Argeș și Dâmbovița sunt focare în unitățile medicale.

În ceee ce privește paturile de la Terapie Intensivă, ministrul Sănătății a declarat  că ”Avem 1.900 de paturi, din care 840 paturi sunt echipate complet la cel mai înalt standard. Situația e încordată în anumite spitale și acolo am suplimentat locurile”.

 

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii