Mulțumiri cadrelor medicale clujene pentru dăruire și străduință din partea Ministrului Sănătății. Vizita la Cluj a condus la soluționarea unor probleme

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, le-a transmis în timpul vizitei lui la Cluj, mulțumiri corpului medical pentru atitudinea și dăruirea cu care tratează pacienții COVID, inclusiv cei internați la Cluj din alte județe.

„În contextul în care am avut o grevare a zonei cu cazuri, am avut și transferuri din alte zone către Cluj și țin să mulțumesc corpului medical pentru atitudine și pentru dăruirea cu care a reacționat și în aceste cazuri”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tataru, la Cluj-Napoca.

Suplimentare de locuri la ATI

“Orice evaluare am face avem același barometru pe care îl urmărim, și în Cluj, și în orice localitate: adresabilitatea la Unitățile de Primiri Urgențe, internările în secțiile de boli infecțioase, cazurile din terapie intensivă și decese. Avem în acest moment o încărcare a Unităților de Primire Urgențe, pe care în următoarea perioadă, prin acele teste rapide încercăm să le eliberăm dirijând cazurile infectate SARS-CoV-2 către unitățile specifice și cele care nu au infecție SARS-CoV-2, către secțiile non-COVID. Secțiile ATI sunt cele care necesită în acest moment o extindere a numărului de paturi, de aceea suplimentarea cu încă 11 paturi, ajungând la 63 este capacitatea pe care o putem gestiona în Cluj la Terapie Intensivă. (…) În total vor exista 63 de paturi de terapie intensivă și 600 de paturi pentru patologie medie COVID”, a precizat ministrul Tătaru.

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.