În lupta împotriva noului coronavirus sunt implicați și studenții. Absolvenții sau cursanții UMF sunt plătiți pentru a îngriji bolnavii confirmați

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Raed Arafat a anunțat miercuri că guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă ce se referă la implicarea studenţilor de la facultăţile de medicină în tratarea bolnavilor de COVID. El a precizat că s-a luat deja legătura cu universităţile de la care ar urma să provină studenţii.

„Ordonanţa este gata pentru adoptare astăzi. Noi, de altfel, în colaborare cu universităţile, am început să creăm listele, deci au început universităţile să creeze listele. În secunda în care este publicată, o să începem să preluăm studenţii care s-au înscris şi să îi repartizăm. (…) Nu am aşteptat adoptarea, ştiind că a fost în primă lectură şi am început deja să ne mobilizăm. Când se publică, sperăm mâine, deja începem să o implementăm”, a declarat Raed Arafat în şedinţa de guvern.
Şeful DSU a confirmat că proiectul de act normativ are toate avizele obţinute, inclusiv de la “CES şi de la Consiliul Legislativ”.
Ludovic Orban a declarat: „Chiar apreciez în mod deosebit această iniţiativă şi, într-un fel, studenţii pot să dea şi ei un exemplu pentru toţi. Oricine poate să facă ceva bun în această bătălie trebuie să intre alături de noi în această bătălie.”

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău