Pedofilul din Aghireșu a mai rămas liber o săptămană după ce un judecător l-a trimis în arest preventiv

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Vasile Târb, bărbatul din Aghireșu Fabrici acuzat de pedofilie, a rămas în libertate după 13 mai, atunci când un judecător de la Judecătoria Huedin a decis că trebuie să stea în arest preventiv. Bărbatul de 53 de ani a contestat măsura de la Huedin, iar contestația s-a judecat abia în 20 mai, la Tribunalul Cluj.

Astfel, clujeanul s-a mai bucurat de încă o săptămână de libertate. De la momentul perchezițiilor, 16 aprilie, până la soluția Tribunalului Cluj, bărbatul a fost în control judiciar și a luat legătura cu victimele sale. Controlul judiciar a fost dat de către procuror, fără a-l duce pe inculpat în fața unui judecător.

Acum, Vasile Târb va sta cel puțin 30 de zile după gratii. În acest timp, procurorul de caz, Adrian Drăgan, trebuie să pregătească dosarul pentru trimiterea bărbatului în judecată.

Potrivit unor surse, mai bine de 30 de copii ar fi victime ale abuzurilor bărbatului. Clujeanul a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Iată soluția pe scurt dată de Tribunalul Cluj:

„În baza art. 4251 alin. (7) pct. (1) lit b) raportat la art. 204 C.pr.pen. respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul Târb Vasile, împotriva încheierii penale nr. 4/13.05.2020 a Judecătoriei Huedin, prin care s-a dispus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive. În temeiul art. 275 alin. (2) C.pr.pen. obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în calea de atac a contestaţiei.Se va avansa din FMJ onorariul avocatului din oficiu, Matei Carmen Rodica, în cuantum de 313 lei.Definitivă. Soluționată și pronunţată în camera de consiliu din data de 20.05.2020. Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP) 135/2020 20.05.2020”, se arată în minuta Tribunalului Cluj.

Stirea initiala

Vasile Târb era cunoscut de localnici ca fiind pedofil, dar nimeni nu a luat legătura cu oamenii legii
O persaoană din Aghireșu Fabrici, care nu a vrut să i se dezvăluie identitatea, a trimis mai multe materiale poronografice din casa pedofilului de 53 de ani, la redacția Ziarul Clujean. Omul a povestit că în urmă cu două săptămâni a fost în casa lui Vasile Târb și a găsit mai multe fotografii ale unor minori, după care a sunat la 112. Cu toate că le-a povestit anchetatorilor prin ce a trecut și le-a arătat și dovezi, oamenii legii au admis că știau că minorii merg în casa pedofilului pentru a se juca pe calcualtor.

Abia după ce jurnaliștii au sesizat Inspectoratul de Poliție Județean Cluj oamenii legii au percheziționat casa lui Vasile Tarb.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău