Incendii masive de vegetație în California

Statele Unite ale Americii se confruntă cu multe probleme în ultima perioadă și, cum cele peste patru milioane de cazuri de coronavirus și protestele de amploare din întreaga țară nu erau de auns, zilele acestea au izbucnit și incendii puternice de vegetație pe coasta vestică, în California, transmite Euronews.

Fotografii Euronews au surprins mai multe instantanee cu scenele apocaliptice din statul american, din această perioadă. Focurile, care au izbucnit de săptămâna trecută, lasă în urmă copaci carbonizați și pare că nu vor putea fi stinse nicodată.

Fenomenele meteorologice create în jurul zonei în care au loc incendiile sunt ieșite din limitele ordinarului. Focul pare să își fi creat propria stare meteo, așa cum spun cei de la Euronews, printre fumul dens și cenușa create de incendii apărând și fenomene precum furtuni puternice, fulgere și grindină.

Serviciul Naţional de Meteorologie a emis o alertă de fum dens pentru zonele Lassen, Plumas şi Sierra. Focul a distrus arbori şi tufişuri pe 1.400 de hectare. Fotograful Josh Edelson spune că incendiul fluctuează foarte mult. În apropiere de Susanville, un şofer a suprins o tornadă de foc.

Doi pompieri au fost răniți în timp ce se luptau cu flăcările din pădurile din același stat, la începutul săptămânii. Fenomenul a fost numit „the Gold Fire”, tradus ca „Focul de aur”.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii