Cirque du Soleil va intra în insolvență. Au fost concediați peste 3.000 de angajați din cauza pandemiei

Cel mai cunoscut circ din lume, canadienii de la Cirque du Soleil, au probleme financiare mari și au început procedurile pentru intrarea în insolvență, scrie Mediafax.

Compania a fost grav afectată de lipsa spectacolelor din perioada pandemiei și au fost nevoiți să concedieze peste 3.000 de angajați.

„În ultimii 36 de ani, Cirque du Soleil a fost o organizație profitabilă și de mare succes. Cu venituri zero de la închiderea forțată a tuturor spectacolelor noastre din cauza epidemiei, conducerea a trebuit să acționeze pentru a proteja viitorul companiei”, a transmis printr-un comunicat Daniel Lamarre, directorul executiv.

Celebrul circ, cel mai mare care are în distribuție doar oameni, a acumulat în ultimele luni datorii de peste un miliard de dolari, dar urmărește o reeșalonare a datoriilor sale prin intermediul ajutorului primit de la guvernul canadian și de la firme private. Aceștia au mai primit o infuzie de capital de este 300 de milioane de dolari pentru a plăti datoriile față de angajați și partenerii afectați de oprirea spectacolelor.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii