Fără festivități de deschidere pe 14 septembrie. Recomandările ministrului Educației

Monica Anisie a declarat la Jurnalul de Seară de la Digi24 că informațiile privind deschiderea anului școlar și ce vor face elevii pe 14 septembrie vor fi transmise de fiecare unitate de învățământ.

Ministrul a adăugat că nu recomandă să se organizeze festivități de deschidere a anului școlar pentru a evita riscuri suplimentare.

„Până pe data de 10 septembrie când comitetele județene sau al Municipiului București pentru situații de urgență, aceste comitete vor transmite către unitățile de învățământ deciziile pe care le-au luat. În felul acesta, unitatea de învățământ prin diriginți și prin învățători va comunica părinților care este modalitatea de revenire la școală. Aș recomanda ca acele festivități de deschidere a anului școlar să fie evitate în această perioadă, să nu-i mai expunem în plus pe elevi și pe părinți.

Cred că se pot organiza, pentru că am primit aceste întrebări, „Putem să facem deschiderea anului școlar, o festivitate pentru copiii care vin pentru prima dată în școală?”. Le recomand să fie precauți, să încerce să evite o astfel de festivitate, dar dacă doresc, să o facă în spații deschise și punând scaune pentru fiecare elev în parte în așa fel încât să se păstreze distanțarea”, a spus Anisie la Digi24.

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.