DEFINITIVAT 2020. Rata de promovabilitate, sub 70%. Rezultatele au fost publicate cu o zi mai devreme

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Rezultate slabe la examenul de definitivat: 69,17% dintre candidații prezenți au luat note peste 8 și au promovat examenul obligatoriu pentru exercitarea profesiei didactice și pentru avansarea în carieră, notează Edupedu.ro.

Rezultatele inițiale, anunțate de Ministerul Educației înainte de contestații, arată că rata de promovare a definitivatului 2020 este cu 6,11 puncte procentuale mai mică decât anul trecut, tot înainte de contestații.

Amintim că rezultatele de la definitivat 2020 au fost publicate astăzi, cu o zi mai devreme față de data stabilită în calendarul examenului.

Rezultatele de la definitivat 2020 arată că la examen au fost prezenți 6.480 de candidați (95,65% dintre cei înscriși). Dintre aceștia, 433 de candidați s-au retras, iar opt candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Două lucrări au fost anulate în centrele de evaluare.

101 candidați au obținut nota 10. Au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații, 4.176 de candidați cu medii între 8 și 10. 
Examenul de Definitivat poate fi susținut de cadrele didactice care au cel puțin un an vechime în învățământ și este obligatoriu pentru obținerea gradelor didactice. Examenul de definitivare poate fi susținut fără taxă de cel mult 3 ori, iar nota minimă pentru promovare este 8. Procedura de acordare a definitivării și a titlului de profesor cu drept de practică în învățământul preuniversitar reprezintă recunoașterea competențelor necesare pentru exercitarea profesiei didactice.

 

Articolul integral, pe Edupedu.ro.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău