Cursuri primite prin Poștă sau disponibile la TV pentru elevii care nu au conexiune la Internet

În România sunt 101 școli care vor începe orele exclisiv online, de la 14 septembrie. Pentru acest scenariu, elevii trebuie să aibă conexiune bună la Internet, însă, mai ales în zonele rurale din țară, acest lucru nu este posibil pentru fiecare.

Pentru elevii din localitatea Bivolari, județul Iași, rezolvarea acestei soluții se pare că o reprezintă expedierea cursurilor prin Poștă, poștașul trimițând, o dată pe săptămână, materialele primite de la profesori către copiii fără conexiune la Internet.

Totodată, în Suhurlui, în Galaţi, materia pentru prima săptămână de şcoală a fost comprimată şi înregistrată şi va fi difuzată la televizor.

„Materia care lui ar fi trebuit să îi fie prezentată în cursul săptămânii 14-21 va fi comprimată într-o oră, o oră şi ceva, prezentată de către un profesor la televizor”, declară Onuţ Atansiu, inspector şcolar general, ISJ Galaţi.

„Vreau să vă spun că în acest moment, aproximativ 26% din şcolile din România nu au conexiune de internet fix. Internetul mobil nu suplineşte ca şi capacitate partea de internet fix. 26% din şcoli. E iresponsbailitate modul în care lucrează Guvernul”, spune Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM.

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.