Camerele din sălile de clasă, folosite pentru examene, ar putea reprezenta soluția transmiterii orelor, din toamnă

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Filmarea lecțiilor cu camerele de supraveghere din clase, folosite la Evaluarea Națională și Bacalaureat, a putea fi o soluție pentru anul școlar ce va începe din toamnă, în condițiile în care este posibil ca dintre elevi, o parte să fie prezenți la școală, iar restul să stea acasă, prin rocadă, scrie Edupedu.ro.

Anunțul a fost făcut de Ligia Deca, consilier prezidențial, la dezbaterea „Cursa celor 30 de ani de educație în România”, organizată de World Vision România.

Întrebată de moderatoarea dezbaterii, Raluca Pantazi, ce soluții se iau în considerare pentru reînceperea în condiții cât mai normale a anului școlar viitor, Deca a declarat că „folosirea echipamentelor utilizate la examenele naționale, care pot ajuta în conectarea online, pentru că se poate filma lecția” este una dintre soluțiile discutate.

Raluca Pantazi, moderator: „Cum va face concret un profesor predarea la clasa, va preda de două ori sau au toate școlile infrastructura pentru a preda online și, în același timp ceea ce se predă în clasă copiii să poată vedea de acasă? Cum se va petrece?”

Ligia Deca: „În ceea ce am discutat cu cei de la Ministerul Educației și cu reprezentanții autorităților locale se lucrează într-adevăr la o evaluare a infrastructurii, atât a infrastructurii fizice, cât și a infrastructurii de învățare online.

Sunt mai multe soluții, de la soluția bibliotecii virtuale care, dacă n-o avem, va mai dura până când va fi gata cu totul, până la folosirea echipamentelor utilizate la examenele naționale care pot ajuta în conectarea online, pentru că se poate filma lecția.

Alte soluții mai simple, dacă nu există altceva este să ai pur și simplu un echipament electronic, o tabletă, un laptop pe catedra astfel încât și cei de acasă se poate urmării lecția odată cu cei care se află în sală.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău