Numărul de ore va fi redus, anul acesta, doar la clasa pregătitoare. Pentru restul elevilor, abia în anii următori

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a afirmat, joi, la Parlament, că numărul de ore la clasa pregătitoare se va reduce din anul şcolar 2020-2021.

Pentru elevii din generațiile mai mari, reducerea numărului de ore se va realiza până cel târziu în anul 2026, conform Ordonanței de Urgență adoptată de Guvern.

„Aseară a fost aprobată în şedinţa de Guvern o Ordonanţă de urgenţă prin care am prorogat aplicarea modificării numărului de ore la clasă pentru toate clasele şi vom începe anul acesta şcolar cu clasa pregătitoare.

Deci, începând cu clasa pregătitoare vom reduce numărul de ore la clasă şi vom prezenta noile planuri-cadru pentru învăţământul primar. În curând, specialiştii din cadrul Ministerului Educaţiei vor prezenta aceste noi planuri-cadru, le vom pune în dezbatere publică”, a afirmat Anisie, la Parlament.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat în noiembrie 2019 legea care taie cu până la 9 numărul de ore de şcoală pe săptămână. Legea era în vigoare în acest moment şi trebuia să se aplice din 14 septembrie 2020. Guvernul a prorogat însă termenul de aplicare printr-o Ordonanță de urgență.

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.