pensia ta

Vârstnicii de peste 75 de ani, cu pensie socială minimă garantată vor primi tichete de masă caldă

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că bătrânii de peste 75 de ani care beneficiază de pensia socială minimă garantată, vor primi, în plus, tichete de masă caldă, în valoare de 180 de lei.

Violeta Alexandru spune că, pentru această inițiativă, au fost alocați 130 de milioane de euro din fonduri europene, astfel că vârstnicii de peste 75 de ani și cu pensia de 704 lei (pensia socială minimă garantată) vor primi tichete electronice în valoare de 180 de lei cu care își pot cumpăra mese calde.

Aici un rezultat concret. Cu toate urgențele zilnice nu mai reușeam să vorbesc despre el. Un mic sprijin pentru pensionarii cu vârsta de peste 75 de ani și cu 704 lei la care mă tot gândesc. Anul acesta este așa dificil în contextul pandemiei dar oricând se poate face ceva, sunt acolo.

Mulțumesc, Marcel Boloș, Ministrul Fondurilor Europene!

Aproximativ 130 milioane euro pentru acest program finanțat din fonduri europene, fiecare persoană urmând să primească 180 lei/lună sub forma tichetelor electronice. Se vor folosi doar pentru achiziționarea mâncării calde de la unitățile autorizate. Primăriile vor transmite atât tichetele către pensionari cât și informații cu privire la unitățile autorizate, acolo unde acestea se pot utiliza.

Poți să faci bine într-o funcție publică”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a ministrului Muncii.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii